Παναθηναϊκός: Η συνέντευξη Τύπου του Γ. Αλαφούζου

Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012 14:44
UPD:14:48

A- A A+

Ο κ. Αλαφούζος διευκρίνισε ότι, πρωτίστως, θέλει να ενημερώσει για τα κάκιστα οικονομικά του συλλόγου, υπογράμμισε ότι υπάρχει πρόθεση και θέληση για ενίσχυση της ομάδας τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο και οριοθέτησε ως στόχους την κατάκτηση του Κυπέλλου μια καλή θέση στο πρωτάθλημα.

«Η ομάδα κινδυνεύει ακόμη. Δεν έχει βρεθεί λύση για τα οικονομικά. Τα χρέη είναι κυρίως σε παίκτες. Άλλο οικονομικό σχεδιασμό κάναμε τον Ιούνιο του 2012, άλλος μας προέκυψε. Αν δεν είχαμε τα χρέη η εφετινή χρονιά θα ήταν περίπου ισοσκελισμένη» δήλωσε και αποκάλυψε ότι ενδέχεται να γίνουν διακοπές συμβολαίων και διαβεβαίωσε ότι η πόρτα του Παναθηναϊκού είναι ανοιχτή για τον Καραγκούνη. Στη διάρκεια της συνέντευξης, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός μίλησε, επίσης, για:

Παναθηναϊκός: Συνέντευξη Τύπου Γ. Αλαφούζου

Συνέντευξη Τύπου Γ. Αλαφούζου

Το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Στα προβλήματα που υπάρχουν στον Παναθηναϊκό συνετέλεσε και το κατεστημένο που το πολεμάμε με όλες μας τις δυνάμεις. Πρέπει επίσης να αναπτύξουμε τις ακαδημίες περισσότερο. Δεν θέλουμε νέα "παράγκα", θέλουμε φερ πλέι».

Το θέμα του γηπέδου: «Αποφασίσαμε να επιστρέψουμε στη Λεωφόρο, κάτι που δεν είναι νομικά εύκολο διότι επί υπουργίας Μπιρμπίλη πέρασε ένας νόμος που ξαφνικά άφησε τον Παναθηναϊκό χωρίς το γήπεδό του. Θα ζητήσουμε από την Πολιτεία να αλλάξει αυτό τον άδικο νόμο. Βασικός μας σκοπός παραμένει να προχωρήσουμε στην κατασκευή του δικού μας γηπέδου, διότι η Λεωφόρος δεν πληροί τις προϋποθέσεις».

Τις λύσεις διεξόδου της εταιρείας από την οικονομική κρίση: «Θα γίνει σύντομα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Μακάρι να βρεθεί και κάποιος επενδυτής, ενώ υπάρχει και η λύση του δανείου που θα την κοιτάξουμε. Ξεχάσαμε τις αρχές μας και το πληρώσαμε αυτό».

Την απομάκρυνση του Ζεσουάλντο Φερέιρα: «Μου είπε ότι έπρεπε ο Παναθηναϊκός να "χτίσει" μία νέα ομάδα. Είχα πει κι εγώ ότι η ομάδα θα ήταν έτοιμη σε 2-3 χρόνια. Όταν δεν έχεις χρήματα αυτό συμβαίνει. Ο σύλλογος είναι βαθύτατα τραυματισμένος. Ο κ. Φερέιρα έφτασε σε ένα σημείο να καταλαβαίνει ότι δεν μπορούσε άλλο να βοηθήσει την ομάδα».

Την εικόνα της ομάδας: «Διαφωνώ ότι η εικόνα της ομάδας είναι κακή. Δεν δέχομαι ότι οι παίκτες που πήραμε είναι κακοί. Τα φετινά αποτελέσματα οφείλονται σε πολλές συγκυρίες. Δεν είχαμε λεφτά να πάρουμε καλύτερους παίκτες, έχουμε αδικηθεί πολύ από τη διαιτησία...».

Το πώς θα αντιμετωπίσει το ποδοσφαιρικό "κατεστημένο": «Ο Παναθηναϊκός διέπεται από ήθος. Με συστηματική αντίδραση, αποκάλυψη κι αντιμετώπιση τέτοιων συνθηκών, στο τέλος ο Παναθηναϊκός θα μπορέσει να αλλάξει τα ήθη. Η ΑΕΚ έχει ακριβώς την ίδια αντίληψη. Θα βρεθούν κι άλλες ομάδες. Θα έχουμε μία σύγκρουση, αλλά πρέπει να συγκρουστούμε».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις