Νεολαία ΠΑΣΟΚ: «Όχι» στη βία των πολιτικών άκρων

Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012 17:17
UPD:16/11/2012 12:47

H εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά προχώρησε σε ανάλογη δήλωση κατηγορηματικής καταδίκης των επεισοδίων, σημειώνοντας ότι: «Η επίθεση των ‘’γνωστών αγνώστων’’ κατά των φοιτητών και ο τραυματισμός μελών της ΠΑΣΠ, δεν πρέπει να περάσει ως ένα τυχαίο γεγονός».

A- A A+

«Την εγκληματική δράση κουκουλοφόρων» καταγγέλλει η Νεολάια ΠΑΣΟΚ, μετά την επίθεση που δέχθηκαν μέλη φοιτητικών παρατάξεων κατά την έναρξη του τριήμερου εορτασμού της 39ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Μάλιστα, αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν τρία μέλη της ΠΑΣΠ, ένα από τα οποία πολύ σοβαρά, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Νεολαίας.

«Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία, ότι η εγκληματική δράση των κουκουλοφόρων αμαυρώνει την επέτειο και τα μηνύματα του Πολυτεχνείου. Αναδεικνύει μια νέα μορφή ολοκληρωτισμού, που απειλεί την ελληνική κοινωνία, τον ολοκληρωτισμό της βίας και των τραμπουκισμών, και μάλιστα της βίας των πολιτικών άκρων» αναφέρει η Νεολαία ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, καλεί την Ελληνική Νεολαία, τις Πολιτικές Οργανώσεις Νεολαίας, τα Πολιτικά Κόμματα «να τοποθετηθούν, καθαρά και απερίφραστα, απέναντι στα φαινόμενα πολιτικής και κοινωνικής βίας», ενώ επισημαίνει πως «όσοι, από δω και πέρα, αναζητήσουν ή δώσουν άλλοθι στους εκφραστές αυτών των πολιτικών συμπεριφορών, είναι συνεργοί σε εγκληματικές πράξεις κατά ανθρώπινων ζωών».

Καταλήγοντας τονίζει πως «οι εραστές της πολιτικής ανωμαλίας, από όπου κι αν προέρχονται, θα μπουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας».

Ανάλογη δήλωση κατηγορηματικής καταδίκης των επεισοδίων έκανε και η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. «Η επίθεση των "γνωστών αγνώστων" κατά των φοιτητών και ο τραυματισμός μελών της ΠΑΣΠ, δεν πρέπει να περάσει ως ένα τυχαίο γεγονός. Οι αντιδημοκρατικές νοοτροπίες από όπου και αν προέρχονται όχι μόνο δεν δικαιολογούνται αλλά πρέπει να κρατούν όλες τις πολιτικές δυνάμεις σε εγρήγορση».

«Εν όψει και του εορτασμού της Επετείου του Πολυτεχνείου καλούμε όλους τους πολίτες να σταθούν απέναντι σε όλες τις πράξεις βίας και τις φασιστικές προκλήσεις» πρόσθεσε.

Αντιδράσεις για τη ρητορική της Χρυσής Αυγής

Εν τω μεταξύ οξύτατες αντιδράσεις προκαλεί η ρητορική της Χρυσής Αυγής για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου.

Και με επίσημη ανακοίνωσή της, η Χρυσή Αυγή αμφισβητεί ανοικτά ότι υπήρξαν νεκροί στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973: «Νεκροί εντός του Πολυτεχνείου είναι βέβαιο πως δεν υπήρξαν το 1973. Υπάρχουν όμως χιλιάδες νεκροί από τους πολιτικούς της "γενιάς του Πολυτεχνείου". Είναι οι 3.000 αυτόχειρες του μνημονίου», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση, ενώ χθες η πόλη της Καλαμάτας γέμισε από φυλλάδια και αφίσες όπου αναγραφόταν: «Πολυτεχνείο, Ζητούνται νεκροί, ο ευρών αμοιφθήσεται».

Σκληρή ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ. «Η προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να ξαναγράψει τη νεώτερη ιστορία της χώρας μας αποτελεί ύβρη και προσβολή απέναντι στη μνήμη των νεκρών του Πολυτεχνείου και του αντιδικτατορικού αγώνα», τονίζεται στην απάντηση της Κουμουνδούρου που καταλήγει: «Το νεοναζιστικό μόρφωμα των υμνητών της χούντας και της φασιστικής βίας στρέφεται ενάντια στο δημοκρατικό φρόνημα του ελληνικού λαού που, 39 χρόνια μετά την εξέγερση, συνεχίζει να εμπνέεται από τα αιτήματα του αντιδικτατορικού αγώνα».

Σε οξύ τόνο ήταν και η δήλωση του βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάση Πετράκου, με αφορμή την αφισοκόλληση της ΧΑ στην πόλη της Καλαματας, ο οποίος μεταξύ άλλων επισήμανε ότι οι ενέργειες αυτές γίνονται λίγες μέρες πριν την 39η επέτειο του Πολυτεχνείου.

«Όσοι είχαμε τη μεγάλη τύχη και συμμετείχαμε στην εξέγερση του Πολυτεχνείου», διεμήνησε ο κ. Πετράκος, «δεν επιτρέπουμε στα χουντοφασιστικά αποβράσματα των υμνητών του Χίτλερ να προσβάλλουν τη μνήμη των νεκρών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου».

Σε ανάλογο ύφος και η αντίδραση της Δημοκρατικής Αριστεράς που έκανε λόγο για απόπειρα αμαύρωσης της επετείου του Πολυτεχνείου.

Για μία ακόμα φορά, υπογραμμίζει στη σχετική της ανακοίνωση, η Χρυσή Αυγή προσβάλει το δημοκρατικό φρόνημα του ελληνικού λαού αμφισβητώντας την εξέγερση, τα θύματα και τον αντιδικτατορικό αγώνα.

«Οι υποστηρικτές των τανκς, των πραξικοπηματιών, οι λάτρεις της ΕΣΑ και των βασανισμών, οι οπαδοί της φασιστικής βίας επιχειρούν να αμαυρώσουν την ιστορική εξέγερση του Νοέμβρη του '73. Να είναι σίγουροι, όμως, ότι θα μείνουν στην απόλυτη περιφρόνηση του ελληνικού λαού», καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.

Η ναζιστική Χρυσή Αυγή επιχειρεί να λασπώσει την ηρωική εξέγερση του λαού και της νεολαίας στο Πολυτεχνείο το 1973 ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία, λέγοντας τα ίδια αισχρά ψέματα που χρησιμοποίησε η δικτατορία για να κρύψει το μεγάλο της έγκλημα, σχολίασε τέλος το ΚΚΕ .

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή