Αντιδράσεις για τις χιλιάδες διακοπές ρεύματος λόγω οφειλών

Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012 15:14
UPD:19:18

A- A A+

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή, για τις διακοπές ηλεκτροδότησης στις οποίες προβαίνει η ΔΕΗ λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός σε έγγραφό του προς απάντηση σχετικής ερώτησης του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βασίλη Οικονόμου http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2253000 , κάθε μήνα γίνονται πανελλαδικά 30.000 διακοπές ρεύματος λόγω οφειλών.

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δείχνει το βάρβαρο πρόσωπο της πολιτικής της

Τα τρία κόμματα της κυβέρνησης δείχνουν το βάρβαρο πρόσωπο της πολιτικής τους που εγκληματεί σε βάρος των φτωχών για να υπερασπίσει τα συμφέροντα των πλουσίων, υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, από τον Ιούνιο ο ΣΥΡΙΖΑ-EKM, με παρέμβαση του προέδρου της Κ.Ο., προειδοποιούσε τη διοίκηση της ΔΕΗ και την κυβέρνηση ότι με δεδομένο ότι ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας βρίσκεται στα όρια της οικονομικής ανέχειας και αδυνατεί να αντιμετωπίσει βασικές ανάγκες του, έπρεπε να υπάρξει άμεσα μέριμνα, προκειμένου όλοι οι πολίτες να έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε ένα κοινωνικό αγαθό απολύτως απαραίτητο για την επιβίωση, όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα.

«Η τρόικα εσωτερικού πρέπει αμέσως να δώσει εντολή για να σταματήσει κάθε διαδικασία διακοπών ρεύματος σε άνεργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους και όσους βρίσκονται στα όρια της φτώχειας. Ο ΣΥΡΙΖΑ-EKM καλεί όλους τους πολίτες να συμβάλουν στην ανάπτυξη ενός τεράστιου κινήματος αλληλεγγύης που δεν θα επιτρέψει να μείνει ούτε ένα σπίτι χωρίς ρεύμα», σημειώνει.

ΔΗΜΑΡ: Εκκληση για άμεση επανασύνδεση του ρεύματος με κοινωνικά κριτήρια

Τα στοιχεία αυτά αποδεικνύουν ότι το πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζεται από την ΔΕΗ δεν επαρκεί, δήλωσε ο κ. Οικονόμου και απηύθυνε επείγουσα έκκληση στην ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και τη διοίκηση της ΔΕΗ για άμεση επανασύνδεση του του ρεύματος σε όλες τις περιπτώσεις κατοικιών με κοινωνικά κριτήρια.

«Είναι προφανές», σημείωσε, «ότι σε αυτές τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες πρέπει άμεσα να επανεξεταστεί η πρόθεση αύξησης των τιμολογίων της ΔΕΗ και η πρόθεση αναπροσαρμογής των τελών υπέρ των Δήμων και να εξεταστεί κάθε δυνατότητα μείωσης των συγκεκριμένων επιβαρύνσεων». Στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή προκειμένου να εξεταστούν οι δυνατότητες διεύρυνσης των κριτηρίων ένταξης στα Κοινωνικά Οικιακά Τιμολόγια.

Χρυσή Αυγή: Ανάλγητη η κυβέρνηση

Σε υψηλούς τόνους ήταν η αντίδραση της Χρυσής Αυγής για το θέμα, κατηγορώντας την κυβέρνηση για αναλγησία.

«Το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα δεν κόβει ούτε ένα ευρώ από τις χρηματοδοτήσεις βουλευτών και κομμάτων, κόβει όμως το ρεύμα σε δεκάδες χιλιάδες άπορους συμπατριώτες μας», σχολίασε, ωστόσο όπως αναφέρει, «αυτή η αναλγησία και η αλαζονεία της μνημονιακής συγκυβέρνησης θα είναι και η αιτία της πτώσης της».

ΚΚΕ: Εγκλημα...

Για έγκλημα με ευθύνη της κυβέρνησης κάνει λόγο το ΚΚΕ, χαρακτηρίζοντας απάνθρωπη τη στάση της ΔΕΗ.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα ζητεί να σταματήσει αμέσως «η απάνθρωπη στάση της ΔΕΗ να κόβει το ρεύμα σε χιλιάδες οικογένειες ανέργων, χαμηλοσυνταξιούχων, χαμηλόμισθων» και την επανασύνδεση -χωρίς όρους και προϋποθέσεις- του ρεύματος «σε κάθε λαϊκή οικογένεια που δεν έχει να πληρώσει».

Η κυβέρνηση, καταλήγει, έχει «την πρώτη και κύρια ευθύνη γι' αυτό το έγκλημα, να βρίσκονται οι ληστεμένες λαϊκές οικογένειες στο σκοτάδι, στο κρύο και στην απόγνωση».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή