Περιοδεία Ομπάμα σε Ταϊλάνδη, Μιανμάρ και Καμπότζη

Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2012 17:09
UPD:17:09
A- A A+

Την πρώτη του περιοδεία στο εξωτερικό, από την επανεκλογή του στις 6 Νοεμβρίου, ξεκινά ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Η περιοδεία του αμερικανού προέδρου θα ξεκινήσει την Κυριακή από την Ταϊλάνδη όπου ο Μπαράκ Ομπάμα θα γίνει δεκτός από τον βασιλιά Μπουμιμπόλ Αντουλγιαντέι. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα έχει επίσης συνάντηση και με τον πρωθυπουργό Γινγκλούκ Σιναουάτρα, καθώς οι δύο χώρες γιορτάζουν 180 χρόνια διπλωματικών σχέσεων.

Την Δευτέρα, ο Ομπάμα θα μεταβεί στη Μιανμάρ, προκειμένου να συναντηθεί με τον ομόλογό του Θέιν Σέιν. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη εν ενεργεία προέδρου των ΗΠΑ στη Μιανμάρ.

Την Τρίτη και την Τετάρτη, ο Ομπάμα θα επισκεφθεί την Καμπότζη, όπου θα συμμετάσχει στις Συνόδους Κορυφής της Ανατολικής Ασίας (EAS) και την Ένωσης Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN ). Στο περιθώριο αυτών των συνόδων κορυφής, ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα έχει συνάντηση με τον Κινέζο πρωθυπουργό Γουέν Τζιαμπάο και τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Γιοσιχίκο Νόντα.

Η Χίλαρι Κλίντον θα συνοδεύσει τον Ομπάμα σε κάθε σταθμό αυτής της περιοδείας που θα μπορούσε να είναι και το τελευταίο κοινό τους ταξίδι. Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών είχε δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να παραμείνει επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στη διάρκεια της δεύτερης θητείας του Ομπάμα, η οποία θα ξεκινήσει επισήμως στις 20 Ιανουαρίου.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή