Ευρωμπάσκετ 2013: Στον 4ο όμιλο η Εθνική ομάδα

Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2012 19:48
UPD:19/11/2012 00:08

A- A A+

Η κλήρωση πραγματοποιήθηκε απόψε, στο σπήλαιο της Ποστόινα. Αντίπαλοι του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο γκρουπ της πόλης Κόπερ θα είναι οι Ρωσία, Ιταλία, Φινλανδία, Τουρκία και Σουηδία.

Την Ελλάδα εκπροσώπησαν ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο γενικός γραμματέας, Παναγιώτης Τσαγκρώνης, το μέλος του ΔΣ της ομοσπονδίας και της FIBA Europe Άρης Ζώης και ο τιμ μάνατζερ της Εθνικής Νίκος Φιλίππου.

Να σημειωθεί ότι στο περιθώριο της κλήρωσης τα μέλη της FIBA Europe εξέφρασαν την αντίδρασή τους στην απόφαση της κεντρικής επιτροπής της FIBA να διεξάγεται ανά τετραετία από το 2017 και μετά το Ευρωμπάσκετ.

Αντίθετα, η FIBA Europe δεν έχει αντίρρηση να διεξάγονται τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ σε προγραμματισμένες ημερομηνίες κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, και όχι μεσούντος του θέρους.

Στον Α΄ όμιλο, που θα διεξαχθεί στη Λιουμπλιάνα, μετέχουν οι Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία, Ουκρανία, Βέλγιο και Ισραήλ. Στον Β΄ όμιλο (Γεσενίτσε) οι ΠΓΔΜ, Λιθουανία, Μαυροβούνιο, Λετονία, Σερβία και Bοσνία, ενώ τον Γ΄ όμιλο (Τσέλιε) συνθέτουν οι Ισπανία, Σλοβενία, Κροατία, Πολωνία, Γεωργία και Τσεχία.

Το πρόγραμμα του Δ΄ ομίλου:

1η αγωνιστική (4/9/2013): Τουρκία-Φινλανδία, Σουηδία-Ελλάδα, Ρωσία-Ιταλία

2η αγωνιστική (5/9/2013): Φινλανδία-Σουηδία, Ιταλία-Τουρκία, Ελλάδα-Ρωσία

3η αγωνιστική (6-7/9/2013): Ιταλία-Φινλανδία, Ρωσία-Σουηδία, Τουρκία-Ελλάδα

4η αγωνιστική (8/9/2013): Φινλανδία-Ρωσία, Ελλάδα-Ιταλία, Σουηδία-Τουρκία

5η αγωνιστική (9/9/2013): Ελλάδα-Φινλανδία, Τουρκία-Ρωσία, Ιταλία-Σουηδία

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις