Σούπερ Λίγκα: «Ανάσταση» για Παναθηναϊκό, 2-0 τον ΠΑΟΚ

Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2012 21:24
UPD:19/11/2012 00:35

Ζέκα και Βιτόλο σημείωσαν τα γκολ του «τριφυλλιού»

A- A A+

Η «παρθενική» παρουσία του Χουάν Ραμόν Ρότσα στον πάγκο του Παναθηναϊκού, στην τρίτη επιστροφή του στην αθηναϊκή ομάδα, αποδείχθηκε «γούρικη» για τους «πράσινους».

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε ενέργεια, πάθος και όρεξη στο παιχνίδι του, δηλαδή στοιχεία που μέχρι πριν από μερικές ημέρες δεν είχαν φανεί παρά σε ελάχιστα παιχνίδια του. Εκτός της «καθαρής» νίκης, οι γηπεδούχοι είχαν κι άλλες καλές στιγμές, με τον Τοτσέ να χάνει αρκετές ευκαιρίες: αυτό συνέβη στο 7΄ (τον πρόλαβε την τελευταία στιγμή ο Κουμάλο), στο 26΄ (ακριβώς το ίδιο), στο 29΄ (σούταρε από τη μικρή περιοχή πάνω στον Χακόμπο), ενώ στο 45΄ βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Κατσικά και διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι. Στο πρώτο ημίχρονο η μοναδική καλή ευκαιρία του ΠΑΟΚ ήταν στο 28ο λεοτό, όταν το σουτ του Σαλπιγγίδη κόντραρε στον Βύντρα, η μπάλα άλλαξε πορεία αλλά ο Καρνέζης απέκρουσε εξαιρετικά σε κόρνερ.

Βλέποντας ότι η βραδιά δεν του πήγαινε, ο Ισπανός επιθετικός αποφάσισε να αναλάβει ρόλο δημιουργού: στο 51ο λεπτό, λοιπόν, έπαιξε τέλεια το «1-2» με τον Ζέκα βγάζοντας απέναντι στον Χακόμπο τον Πορτογάλο, ο οποίος δεν λάθεψε για το 1-0. Στο 61΄ ο Σπυρόπουλος ξαναβρήκε τον Ζέκα στην περιοχή αλλά ο Χακόμπο απέκρουσε σωτήρια, για να πράξει το ίδιο ο Ισπανός τερματοφύλακας στο 73΄, όταν εξουδετέρωσε την προσπάθεια του Κουίνσι στο μεταξύ τους τετ-α-τετ. Ένα λεπτό αργότερα ο Σαλπιγγίδης σέντραρε στο πάνω μέρος της δοκού, για να κριθεί ο αγώνας στη φάση του 83ου λεπτού, όταν ο Κουίνσι ανατράπηκε από τον Κουμάλο και ο Βιτόλο έκανε στο 84΄ το 2-0 από τα 11 μέτρα. Εκτός των βαθμών, οι φιλοξενούμενοι έχασαν και τον Χακόμπο ο οποίος διαμαρτυρήθηκε έντονα στο βοηθό και είδε την κόκκινη κάρτα του Τριτσώνη, στο 86ο λεπτό.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις