Διαδοχικές συναντήσεις Αντ. Σαμαρά με Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη

Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012 15:55
UPD:17:14

Οι επαφές του κ. Σαμαρά με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση γίνεται μία ημέρα πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup.

A- A A+

Διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φ. Κουβέλη θα έχει σήμερα, στο γραφείο του στη Βουλή, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Το «ραντεβού» με τον κ. Βενιζέλο έχει οριστεί για τις 19:00 ενώ θα ακολουθήσει στις 20.00 η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον κ. Κουβέλη.

Οι επαφές του κ. Σαμαρά με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση γίνεται μία ημέρα πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup.

Οι τελευταίες εκκρεμότητες εν όψει της συνεδρίασης έκλεισαν στη χθεσινή μαραθώνια σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά την ολοκλήρωση της οποίας ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι «πανέτοιμη» για την Τριτη.

Ερωτηθείς εάν περιμένει την Τρίτη να δώσει το Eurogroup το «πράσινο φως» για να μπει σε διαδικασία η εκταμίευση της επόμενης δόσης, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε πως δεν θέλει να πει τίποτα ακόμη για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ όσον αφορά στη βιωσιμότητα του χρέους διευκρίνισε ότι «συμβάλλουμε στη συζήτηση κι εμείς».

Reuters: «Ανασχηματισμός μετά τη δόση»

Όπως μεταδίδει την ίδια ώρα το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο κυβερνητικούς αξιωματούχους, όταν θα έχει εξασφαλιστεί η επόμενη δόση του δανείου ο Πρωθυπουργός σκοπεύει να προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές μάλιστα, η σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος αναμένεται να απασχολήσει τις σημερινές συζητήσεις του κ. Σαμαρά με τους κ. Βενιζέλο και Κουβέλη.

«Ο ανασχηματισμός θα γίνει μετά την εκταμίευση της δόσης», ανέφερε κυβερνητική πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί, προσθέτοντας πάντως ότι ο κ. Στουρνάρας δεν θα μετακινηθεί από τη θέση του υπουργού Οικονομικών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή