Βαρέα όπλα ήχησαν στα σύνορα Ρουάντα - ΛΔ του Κονγκό

Αλληλοαναιρούμενες οι εκδοχές των δύο χωρών για το περιστατικό
Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012 18:25
UPD:19:55
A- A A+

Για επίθεση στρατιωτών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό με βαρέα όπλα στο έδαφος της Ρουάντα, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τρεις τραυματίες, κάνουν λόγο πηγές της προεδρίας της κεντροαφρικανικής χώρας.

«Ο FARDC (ακρωνύμιο του εθνικού στρατού της ΛΔ του Κονγκό) βομβαρδίζει το έδαφός μας, ειδικά την περιοχή Γκισένγι. Τρεις πολίτες έχουν τραυματιστεί ως τώρα», ανέφερε αξιωματούχος της Ρουάντα, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, στο πρακτορείο Reuters.

Από την πλευρά της κυβέρνησης του Κονγκό, υπήρξε διάψευση του περιστατικού. Κυβερνητικές πηγές μάλιστα κάνουν λόγο για πυρά τα οποία χρησιμοποιεί η ίδια η Ρουάντα στο έδαφός της, για να δικαιολογήσει μία εξωτερική επέμβαση στην ΛΔ του Κονγκό.

Η Ρουάντα δεν σχεδιάζει να απαντήσει στρατιωτικά στη ΛΔ του Κονγκό, δήλωσε από την πλευρά της η υπουργός Εξωτερικών της χώρας Λουίζ Μουσικιγουάμπο.

Η επικεφαλής της διπλωματίας της Ρουάντα έκανε λόγο για «πρόκληση» από πλευράς της ΛΔ του Κονγκό, προσθέτοντας ότι η κατάσταση στις ανατολικές επαρχίες του πρώην Ζαΐρ είναι πολύ σοβαρή και η Ρουάντα «θα προσπαθήσει να βοηθήσει τη ΛΔ, όπως έκανε από την αρχή της κρίσης».

Υπενθυμίζεται ότι στις ανατολικές επαρχίες της ΛΔ του Κονγκό μαίνονται μάχες μεταξύ κυβερνητικών δυνάμεων και πολιτοφυλακών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή