«Δεν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης στον σχεδιασμό αεροπορικών γραμμών»

Διευκρινίσεις Κ. Χατζηδάκη κατόπιν ερώτησης του βουλευτή Μ. Κασσή
Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012 14:18
UPD:14:18

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκης, η κρατική παρέμβαση προς την κατεύθυνση της υπόδειξης ή υποβολής τιμολογιακής πολιτικής στις αεροπορικές εταιρείες δεν είναι επιτρεπτή σύμφωνα με την κοινοτική νομοθεσία».

A- A A+

«Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δεν έχει τη δυνατότητα παρέμβασης σε θέματα σχεδιασμού-προγραμματισμού των αεροπορικών γραμμών των αερομεταφορέων στην Ελλάδα»

Τα παραπάνω αναφέρει ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ως απάντηση σε ερώτηση που είχε καταθέσει ο ανεξάρτητος βουλευτής Μιχάλης Κασσής.

Ειδικότερα, ο κ. Κασσής έχει διατυπώσει την ανησυχία του για το ενδεχόμενο η εξαγορά της Olympic Air από την Aegean Airlines να οδηγήσει σε μείωση των δύο δρομολογίων που καθημερινά εκτελούσε η πρώτη στα Ιωάννινα, καθώς και για το ενδεχόμενο αλλαγής της τιμολογιακής πολιτικής.

Όπως διευκρίνισε επίσης ο κ. Χατζηδάκης, η κρατική παρέμβαση προς την κατεύθυνση της υπόδειξης ή υποβολής τιμολογιακής πολιτικής στις αεροπορικές εταιρείες δεν είναι επιτρεπτή σύμφωνα με την κοινοτική νομοθεσία».

Σύμφωνα με τον υπουργό, μοναδική παρέμβαση τόσο στο ύψος των ναύλων όσο και στη συχνότητα δρομολογίων μπορεί να γίνει μόνο στις γραμμές που έχουν επιβληθεί οι υποχρεώσεις παροχής δημόσιας υπηρεσίας (άγονες γραμμές). Ως εκ τούτου, στα δρομολόγια από και προς τα Ιωάννινα δεν μπορούν να επιβληθούν ανάλογοι περιορισμοί καθόσον η εν λόγω γραμμή δεν έχει εισαχθεί σε καθεστώς παροχής δημόσιας υπηρεσίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή