Η Βρετανία αναγνώρισε πλήρως τον συνασπισμό της συριακής αντιπολίτευσης

Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012 16:25
UPD:16:25

«Η κυβέρνηση αποφάσισε να αναγνωρίσει τον εθνικό συνασπισμό της συριακής επανάστασης και των δυνάμεων της αντιπολίτευσης ως τον μόνο νόμιμο εκπρόσωπο του συριακού λαού», δήλωσε ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ.

A- A A+

Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ ανακοίνωσε ότι η Βρετανία αποφάσισε να αναγνωρίσει επισήμως τον Συριακό Εθνικό Συνασπισμό ως τον «μόνο νόμιμο εκπρόσωπο του συριακού λαού».

«Η κυβέρνηση αποφάσισε να αναγνωρίσει τον εθνικό συνασπισμό της συριακής επανάστασης και των δυνάμεων της αντιπολίτευσης ως τον μόνο νόμιμο εκπρόσωπο του συριακού λαού», δήλωσε ο Χέιγκ στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Η απόφαση ελήφθη μετά από διαβουλεύσεις με τους ευρωπαίους εταίρους της Βρετανίας και τις δεσμεύσεις για σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έδωσαν οι επικεφαλής του συνασπισμού στη διάρκεια της επίσκεψής τους την Παρασκευή στο Λονδίνο, σημείωσε ο βρετανός υπουργός.

Πρόσθεσε ότι τους ζήτησε να ορίσουν έναν εκπρόσωπο στη Βρετανία και ότι θα τους προσφερθούν 1,6 εκατ. στερλίνες για να στήσουν έναν μηχανισμό επικοινωνίας και γραφείο Τύπου.

Ο Συριακός Εθνικός Συνασπισμός χαιρέτισε την απόφαση της Βρετανίας. «Αυτό το βήμα είναι πολύ σημαντικό και πιστεύω ότι θα ενθαρρύνει περισσότερους Σύρους να συνταχθούν με τον συνασπισμό και να τον εμπιστευθούν, όπως επίσης και άλλες ευρωπαϊκές χώρες να τον αναγνωρίσουν», δήλωσε ο Ουάλιντ αλ Μπούνι.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή