Αλ. Τσίπρας: Κατώτερος των περιστάσεων ο Πρωθυπουργός

Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 12:50
UPD:15:06

«Η Ελλάδα βυθίζεται και οι εταίροι κερδίζουν χρόνο για να συγκροτηθούν», σημείωσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, συμπληρώνοντας πως ο Πρωθυπουργός «κατώτερος των περιστάσεων, την ώρα των μεγάλων συγκρούσεων, μιλά για τεχνικές δυσκολίες».

A- A A+

Έλλειψη διαπραγματευτικής ικανότητας χρέωσε στην κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του για τη χθεσινή άκαρπη συνεδρίαση του Eurogroup, συμπληρώνοντας πως ο Πρωθυπουργός «κατώτερος των περιστάσεων, την ώρα των μεγάλων συγκρούσεων, μιλά για τεχνικές δυσκολίες».

Όπως είπε, ο Αντώνης Σαμαράς αρνείται πεισματικά να αξιοποιήσει τις μεγάλες διαπραγματευτικές δυνατότητες που δίνει η διάσταση απόψεων μεταξύ των δανειστών.

Ανέφερε ακόμη πως «έχει πια χάσει και το τελευταίο ίχνος αξιοπιστίας απέναντι στον ελληνικό λαό όταν μέχρι προχθές υποστήριζε ότι αν δεν πάρουμε χρήματα ως τις 16 Νοεμβρίου θα τελειώσουν τα αποθέματα, δεν θα έχουμε μισθούς και συντάξεις και θα πεινάσουμε».

«Ποιος όμως ο λόγος που εξαπέλυσε αυτό τον χυδαίο και ανυπόστατο εκβιασμό προς τον ελληνικό λαό;», διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας και απάντησε: «Ο λόγος είναι ότι έχει υιοθετήσει πλήρως και υιοθετεί την αντίληψη ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να διεκδικήσει τίποτα».

«Η Ελλάδα βυθίζεται και οι εταίροι κερδίζουν χρόνο για να συγκροτηθούν», σημείωσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό πως «έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της προεκλογικής εκστρατείας της κ. Μέρκελ, η οποία δεν μπορεί να ομολογήσει ότι έκανε λάθος, ότι φταίει για την επερχόμενη ύφεση».

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ακόμη ότι «σωτηρία δεν μπορεί να δώσει μια κυβέρνηση υποταγμένη, αλλά μια κυβέρνηση με αυτοπεποίθηση και με νωπή λαϊκή εντολή».

ΝΕΤ

Τέλος, επανέλαβε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι λύση στο ελληνικό πρόβλημα δεν μπορεί να υπάρξει όσο εφαρμόζεται η άγρια λιτότητα και έθεσε ως προϋποθέσεις για διαπραγμάτευση την ακύρωση του μνημονίου, τη διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους, το πάγωμα της αποπληρωμής του και την υιοθέτηση ρήτρας ανάπτυξης.

Σ. Κεδίκογλου: Μόνιμη φαντασίωση του Αλ. Τσίπρα η χρεοκοπία της χώρας

«Κατώτεροι των περιστάσεων είναι μόνο εκείνοι που σε αυτές τις συνθήκες περιφέρουν τη μικροψυχία και τον μικροκομματισμό τους», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας στην κριτική του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα, στην κυβέρνηση.

«Ο κ. Τσίπρας για άλλη μια φορά δεν μπορεί να κρύψει ότι μόνιμη φαντασίωσή του είναι η χρεοκοπία της χώρας και η έξοδός της από την Ευρώπη. Εκεί αναζητά τη δικαίωσή του, στην αποτυχία της χώρας», δήλωσε ο κ. Κεδίκογλου.

Κατηγόρησε επίσης τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ότι την ώρα που είναι σε εξέλιξη κρίσιμες διαπραγματεύσεις για μια οριστική και βιώσιμη λύση, «κάνει επίδειξη άγνοιας του τρόπου λειτουργίας των ευρωπαϊκών θεσμών και επίδειξη εθνικής ανευθυνότητας».

«Η Ελλάδα, προς απογοήτευση του κ. Τσίπρα, θα τα καταφέρει», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή