Champions League: Ηττα για τον Ολυμπιακό που συνεχίζει στο Europa League

Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 23:38
UPD:22/11/2012 00:58

A- A A+

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ ξάφνιασε με την επιλογή του να τοποθετήσει τον Σιόβα παρτενέρ του Μανωλά στο κέντρο της άμυνας, αλλά η εξήγηση είναι λογική και έχει να κάνει με τα αντίπαλα ύψη και την ικανότητα των «βασιλικών μπλε» στο ψηλό παιχνίδι.

Απόψε ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πιέσει τον αντίπαλο πιο ψηλά και για μεγάλο μέρος του πρώτου ημιχρόνου τα κατάφερε. Σε κάποιες περιπτώσεις, όμως, όταν η Σάλκε κατόρθωνε να «σπάει» το πρέσιγκ οι φιλοξενούμενοι ήταν ευάλωτοι στα άκρα και οι Ντράξλερ, Φαρφάν δημιουργούσαν προβλήματα στους Χολέμπας και Τοροσίδη. Ταυτόχρονα, επιθετικά οι «ερυθρόλευκοι» εμφανίστηκαν άτολμοι και δεν κατόρθωσαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην εστία του Ούνερσταλ.

Σταδιακά η Σάλκε ανέβασε την απόδοσή της και στο 10΄ το μακρινό σουτ του Χόλτμπι σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κάρολ, ενώ στο 23΄ ο Ιρλανδός απέκρουσε εντυπωσιακά το φάουλ του Φουκς, στέλνοντας την μπάλα κόρνερ. Την τελευταία καλή ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο έχασε ο Χούντελααρ στο 31΄, όταν του «στρώθηκε» η μπάλα στην περιοχή αλλά αυτός σούταρε άουτ.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι πίεσαν πολύ περισσότερο, εγκλωβίζοντας τον Ολυμπιακό που ούτε μπάλα μπορούσε να κρατήσει και να κυκλοφορήσει για να ελέγξει το ρυθμό, ούτε να οργανώσει παιχνίδι και να γίνει απειλητικός. Ο χρόνος πάντως κυλούσε και στο 63΄, στη σέντρα του Ντράξλερ ο Χούντελαρ έπιασε ανενόχλητος την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στον Κάρολ.

Στο 69΄ η Σάλκε απείλησε σοβαρά με τους Φαρφάν και Ντράξλερ, αλλά ο Χολέμπας βρήκε την μπάλα και στις προσπάθειες σώζοντας τον Ολυμπιακό. Στο 72΄ ο Μασάντο προσπάθησε να απειλήσει με μακρινό σουτ αλλά ο τερματοφύλακας της Σάλκε έστειλε την μπάλα κόρνερ, για να γίνει η «ζημιά» στο 77΄, όταν στο μακρινό σουτ του Φουχς ο Κάρολ εκτίμησε λάθος, δεν έπεσε καν και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, για να γραφεί έτσι η ιστορία του αγώνα.

Αξίζει πάντως να αναφερθεί η εξαιρετική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν στο «Βέλτινς Αρένα» οι περίπου 5.000 φίλοι του Ολυμπιακού, οι οποίοι έδωσαν δυναμικό «παρών» στις εξέδρες του γηπέδου του Γκελζενκίρχεν και με τον παλμό τους στήριξαν τις προσπάθειες των παικτών της ομάδας τους.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις