Ζαρντίμ: «Μπορούσαμε κάτι καλύτερο»

Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 00:38
UPD:01:01

A- A A+

«Ήταν ένα παιχνίδι πολύ ισορροπημένο στο πρώτο ημίχρονο. Εμείς μπήκαμε καλά, και από θέμα συμπεριφοράς των παικτών και τακτικά. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν μπήκαμε καλά. Η Σάλκε ήταν πολύ δυνατή στο πρώτο 20λεπτο και είχε πολλές ευκαιρίες. Μετά όμως βελτιωθήκαμε, είχαμε δύο ευκαιρίες για γκολ, ενώ το τέρμα που δεχθήκαμε ήρθε με μακρινό σουτ, σε μια στιγμή που ήμασταν βελτιωμένοι» ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο Λεονάρντο Ζαρντίμ.

Ερωτηθείς για το αν η ομάδα του ήταν άτυχη απάντησε ότι «στο ποδόσφαιρο πρέπει να παίζεις και με την τύχη υπέρ σου και χωρίς να την έχεις, άρα δεν είναι θέμα τύχης». Όσο για το αν συνιστά αποτυχία η μη πρόκριση στο «Top 16» του Τσάμπιονς Λιγκ; «Ήταν ένας στόχος που δεν επιτεύχθηκε. Είχαμε πει εξαρχής ότι ο πρωταρχικός στόχος ήταν η συνέχεια στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο δεύτερος, που ήταν το Γιουρόπα, επιτεύχθηκε. Στρέφουμε πια το ενδιαφέρον μας στο τελευταίο παιχνίδι για να κατοχυρώσουμε αυτόν το στόχο».

Ο Ζαρντίμ αναφέρθηκε στην αναμέτρηση της τελευταίας αγωνιστικής με την Άρσεναλ, στην οποία «θέλουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι μπροστά στον κόσμο μας, να τους ευχαριστήσουμε με την απόδοσή μας. Πάντα στόχος μας είναι να προσφέρουμε καλό θέαμα». Στο Γιουρόπα Λιγκ, πλέον, ο στόχος που τίθεται είναι «να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται. Ξέρουμε ότι θα έχουμε δύσκολους αντιπάλους. Όλες θα είναι καλές ομάδες, όπως κι εμείς. Αρχικά βέβαια να περάσουμε στους "16" και μετά όσο πιο μακριά γίνεται».

Από την πλευρά του ο Ολλανδός τεχνικός της Σάλκε, Χούουμπ Στέφενς, δήλωσε: «Η νίκη και η πρόκριση είναι κάτι πολύ σημαντικό για την ομάδα, το σύλλογο και τους φιλάθλους μας. Θα ήταν καλύτερο να είχαμε προηγηθεί νωρίτερα και θα μπορούσαμε να το είχαμε πετύχει, ενώ σίγουρα ήταν εφικτό να πετύχουμε και δεύτερο τέρμα για να έχουμε μεγαλύτερη ασφάλεια. Είναι σίγουρο ότι δεν κινδυνέψαμε πολύ, αλλά θα μπορούσαμε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στην επίθεση. Ξέραμε πως ο Ολυμπιακός περίμενε ένα λάθος μας για να "χτυπήσει"».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις