Ξανά στους δρόμους ενάντια στη διαθεσιμότητα

Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 08:06
UPD:12:12

A- A A+

Σε νέες συγκεντρώσεις και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προχωρούν σήμερα ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ-ΟΤΑ, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας.

Η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει στάση εργασίας από τις 11.00 έως τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 12.30 μ.μ.

Τετράωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 15.00 για την πρωινή βάρδια και από τις 15.00 έως τις 19.00 για την απογευματινή βάρδια, θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η συγκέντρωση της ΠΟΕ - ΟΤΑ θα γίνει στις 11.30 στην πλατεία Καραϊσκάκη και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με ενδιάμεση στάση στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου θα είναι σε εξέλιξη η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ.

Ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις πρωτεύουσες των Νομών.

Εξάλλου, από το πρωί ο υπουργός Αντώνης Μανιτάκης ενημερώνει τη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής σχετικά με τις ρυθμίσεις του ν. 4093/2012 για τη δημόσια διοίκηση.

Συνεχίζονται οι καταλήψεις

Οι καταλήψεις δημαρχείων και δημοτικών κτηρίων από την ΠΟΕ - ΟΤΑ συνεχίζονται μέχρι και αύριο Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου.

Κλειστή θα μείνει σήμερα η αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, καθώς οι εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει τετράωρη στάση εργασίας πριν από εκείνη της ΑΔΕΔΥ.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοίνωσαν νέα 24ωρη απεργία για αύριο. Βρίσκονται σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες από την περασμένη Πέμπτη, διαμαρτυρόμενοι για την τοποθέτηση συναδέλφων τους σε «διαθεσιμότητα».

Σθεναρό «όχι» ΚΕΔΕ στην αποστολή στοιχείων

Εν τω μεταξύ «όχι» στην αποστολή των στοιχείων υπαλλήλων που υπάγονται στο καθεστώς εξακολουθεί να λέει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

«Δε θα συνηγορήσουμε στη διαδικασία. Δεν θα γίνουμε το άλλοθι της δικής τους αδυναμίας. Τα στοιχεία υπάρχουν στο υπουργείο», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης και δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης, ο οποίος αντιπρότεινε να υπάρξει κινητικότητα εργαζομένων, δεδομένου ότι πολλοί δήμοι έχουν πλεονάζον προσωπικό.

Υποστήριξε ότι το σχέδιο της διαθεσιμότητας «δημιουργεί εκρηκτική κατάσταση και απειλεί με διάλυση τους δήμους και τους οργανισμούς τους» και ανέφερε επίσης πως οι οριζόντιες πολιτικές δεν οδηγούν πουθενά.

Δεν κάμπτεται η στάση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Σύμφωνα πάντως με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που επικαλείται το ΑΜΠΕ, η ροή με τις λίστες όσων τίθενται σε διαθεσιμότητα, συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό και έχει «ξεπεράσει κατά πολύ το 50%».

Η στάση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου δεν δείχνει να κάμπτεται, καθώς εκδόθηκε νέα εγκύκλιος στην οποία υπενθυμίζεται πως η παράλειψη των Διευθύνσεων να αποστείλουν τα στοιχεία συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα.

Γίνεται επίσης ξεκάθαρο ότι η διαδικασία θα συνεχιστεί και χωρίς την αποστολή στοιχείων, καθώς κατ' ανάγκη θα ληφθούν υπόψη «τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του, όπως αυτά έχουν εισαχθεί στο Μητρώο Μισθοδοτούμενων (Απογραφή) μέχρι σήμερα από τις ίδιες τις υπηρεσίες».

Επίσης, σύμφωνα με την εγκύκλιο, «η παράλειψη των υπηρεσιών να αποστείλουν στοιχεία θα αποβεί σε βάρος των υπαλλήλων εκείνων οι οποίοι θα εξαιρούντο από την εφαρμογή του νόμου, είτε επειδή εισήχθησαν στο δημόσιο με διαγωνιστική διαδικασία ή με διαδικασίες για πρόσληψη τακτικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, είτε επειδή ως προς αυτούς συντρέχει προσωπικός λόγος απαλλαγής (υπάγονται δηλ. στις προνοιακές εξαιρέσεις), δεδομένα, τα οποία μπορούν να εξαχθούν μόνο από τα προσωπικά μητρώα των υπαλλήλων».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή