Ο Ρέντναπ ενδιαφέρεται για την εθνική Ουκρανίας

Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 14:57
UPD:15:03

A- A A+

Μιλώντας στην «Daily Mail» ο Ρέντναπ, ο οποίος απολύθηκε από την ομάδα του βόρειου Λονδίνου στο τέλος της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, περιέγραψε το ενδεχόμενο ως μια «φανταστική δουλειά», τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Είναι μια φανταστική δουλειά. Έμαθα γι΄ αυτό μερικές εβδομάδες πριν, όταν ήρθαν σε επαφή με τους συμβούλους μου. Λαμβάνω σοβαρά υπόψη αυτή την προοπτική. Είναι μια ανερχόμενη χώρα στο ποδόσφαιρο, με κάποιους πολύ καλούς νέους παίκτες, μερικές μεγάλες ομάδες όπως η Σαχτάρ (Ντόνετσκ) και μερικά μεγάλα γήπεδα. Θα μιλήσω μαζί τους. Ενδιαφέρομαι, χωρίς καμία αμφιβολία».

Η ουκρανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FFU) γνωστοποίησε το ενδιαφέρον της για τον Ρέντναπ χθες. Ο πρόεδρος της επιτροπής εθνικών ομάδων και σύμβουλος επί θεμάτων προπονητικής στο Δ.Σ., Μιχάιλ Φορμένκο, εκθείασε μάλιστα τις ικανότητες του Άγγλου τεχνικού: «Έχει αρκετή εμπειρία, το ταλέντο και την ικανότητα να κατευθύνει τους παίκτες. Κάθε ομάδα στην οποία επικεφαλής ήταν ο Ρέντναπ βελτίωσε γρήγορα την ποιότητα του παιχνιδιού της και σημείωσε σημαντική πρόοδο. Είναι ένας ειδικός στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, ένας από τους καλύτερους προπονητές της Αγγλίας».

Αν τελικώς ο Ρέντναπ αναλάβει καθήκοντα, αυτό σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσει την Αγγλία του Ρόι Χότζσον στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Να σημειωθεί ότι ο Χότζσον είχε προτιμηθεί αντί του Ρέντναπ από την αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία για τη θέση του ομοσπονδιακού εκλέκτορα. Η Ουκρανία βρίσκεται στην τέταρτη θέση του ομίλου της με μόλις δύο βαθμούς σε τρία παιχνίδια, έχοντας όμως αποσπάσει ισοπαλία από τα «τρία λιοντάρια» στην Αγγλία.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις