Europa League: Νίκησε και ελπίζει ο Παναθηναϊκός

Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 21:51
UPD:22:14

A- A A+

Οι Σλοβένοι δεν κατέβηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο για να χτυπήσουν το παιχνίδι, αλλά φρόντισαν πρωτίστως να διασφαλίσουν το απαραβίαστο της εστίας τους και στο πρώτο ημίχρονο τα κατάφεραν. Ο Παναθηναϊκός ήταν βελτιωμένος συγκριτικά με τις προηγούμενες εμφανίσεις του στη διοργάνωση, χωρίς ωστόσο να φτάσει σε υψηλό επίπεδο απόδοσης. Οι «πράσινοι» έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία να πάνε στα αποδυτήρια προηγούμενοι στο 42΄, όταν ο Τοτσέ βρέθηκε μόνος απέναντι στον Χαντάνοβιτς αλλά δεν κατόρθωσε να τον νικήσει.

Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι στον Τοτσέ (φάνηκε να σπρώχνεται) στο 31΄, ενώ στη λήξη του ημιχρόνου η Μάριμπορ έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Μέγιατς, σε πολύ αυστηρή απόφαση του Ντουαμέλ, πάντως, καθώς ο Σλοβένος δεν είχε πρόθεση να βρει την μπάλα με το χέρι.

Ως εκ τούτου οι φιλοξενούμενοι αμύνθηκαν μαζικά στο δεύτερο ημίχρονο. Παρ΄ όλα ταύτα ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να προηγηθεί νωρίς, καθώς στο 54΄ κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Άργκους, στη σέντρα του Σεϊταρίδη. Ο Βιτόλο ανέλαβε την εκτέλεση, ξεγέλασε τον Χαντάνοβιτς αλλά η μπάλα βρήκε στο δεξί δοκάρι. Στο 62΄ ο υψηλόσωμος τερματοφύλακας της Μάριμπορ επενέβη σωτήρια στην κεφαλιά του Φορναρόλι και πέντε λεπτά αργότερα σημειώθηκε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση: ο Βιτόλο έπεσε στην περιοχή χωρίς να τον αγγίξει ο Μίλετς, αλλά ο Γάλλος διαιτητής έδωσε νέο πέναλτι, το οποίο αυτή τη φορά αξιοποίησε ο Ισπανός αμυντικός μέσος.

Ο Παναθηναϊκός έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να «τελειώσει» το ματς στο 83΄ με τον Μαυρία, που αντί να πασάρει στον αμαρκάριστο Φορναρόλι επιχείρησε να τελειώσει τη φάση μόνος του, αλλά ο Χαντάνοβιτς απέκρουσε. Τον επίλογο τον έγραψε πάντως ο τερματοφύλακας της απέναντι εστίας, καθώς στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Καρνέζης κράτησε τη νίκη αποκρούοντας το σουτ του Μπέριτς.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις