Στη Βουλή οι καταγγελίες για ρατσιστική βία από αστυνομικούς

Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012 15:01
UPD:15:30

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γ. Πανούσης, με ερώτησή του στη Βουλή, καλεί τον υπουργό Δημόσιας Τάξης να απαντήσει για ποιο λόγο, εφ' όσον τα περιστατικά αυτά είναι γνωστά εδώ και πολύ καιρό, δεν έχουν επισπευσθεί οι σχετικές έρευνες, δεν έχουν ανακοινωθεί τα σχετικά πορίσματα και δεν έχουν επιβληθεί κυρώσεις καθώς και πότε ακριβώς θα ξεκινήσει η λειτουργία της ειδικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ.

A- A A+

Στη Βουλή φέρνει με ερώτησή του ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γ. Πανούσης τις καταγγελίες για περιστατικά ρατσιστικής βίας και βασανισμών αλλοδαπών από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

Επικαλούμενη σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνος», η Δημοκρατική Αριστερά επεσήμανε σε ανακοίνωσή της ότι πλέον επιβεβαιώνεται «αυτό που πολλοί υποψιάζονται, ότι δηλαδή στο εσωτερικό της αστυνομίας υπάρχουν ρατσιστικοί και φασιστικοί θύλακοι».

«Οι πράξεις και οι πρακτικές της Χρυσής Αυγής μεταφέρονται τώρα και στα αστυνομικά τμήματα, όπου καταγράφονται φαινόμενα βασανισμών, ξυλοδαρμών και εκβιασμών κατά ανυπεράσπιστων πολιτών», ανέφερε η ΔΗΜΑΡ, ζητώντας να προχωρήσει -χωρίς καθυστέρηση- η σύσταση της Υπηρεσίας για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας και ο εκδημοκρατισμός της αστυνομίας.

Στην ερώτησή του ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ καλεί τον υπουργό Δημόσιας Τάξης να απαντήσει για ποιο λόγο, εφ' όσον τα περιστατικά αυτά είναι γνωστά εδώ και πολύ καιρό, δεν έχουν επισπευσθεί οι σχετικές έρευνες, δεν έχουν ανακοινωθεί τα σχετικά πορίσματα και δεν έχουν επιβληθεί κυρώσεις -όπου απαιτείται- καθώς και πότε ακριβώς θα ξεκινήσει η λειτουργία της ειδικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ.

Τέλος, ο κ. Πανούσης ζητεί να μάθει τι ακριβώς προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση και το υπουργείο «για το δημοκρατικό έλεγχο της λειτουργίας της ΕΛ.ΑΣ. και την εξάλειψη κάθε είδους υποψίας 'συνεργασίας' μεταξύ ΕΛ.ΑΣ. και Χρυσής Αυγής».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή