ΠΟΕ - ΟΤΑ: Στάση εργασίας κατά της διαθεσιμότητας

Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012 06:34
UPD:12:57

A- A A+

Σε μαζική συμμετοχή στη σημερινή πανελλαδική στάση εργασίας και τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθούν στις πρωτεύουσες των νομών όλης της χώρας κατά του μέτρου διαθεσιμότητας καλεί τους εργαζόμενους η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις της, η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προκηρύξει συγκεκριμένα τετράωρη στάση εργασίας, από τις 11.00 έως τις 15.00 για την πρωινή βάρδια και από τις 15.00 έως τις 19.00 για την απογευματινή βάρδια. Παράλληλα προγραμματίζει συγκέντρωση στις 11.30 το πρωί, στην πλατεία Καραϊσκάκη στην Αθήνα και πορεία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ενώ η στάση εργασίας ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 11.00, πολίτες που είχαν προσέλθει νωρίτερα για να εξυπηρετηθούν καταγγέλλουν ότι εμποδίστηκαν από εργαζομένους.

«Με την συνέχιση και κλιμάκωση των πολυήμερων και πολύμορφων αγώνων μας είμαστε αποφασισμένοι να αναγκάσουμε την άθλια τρικομματική συγκυβέρνηση να πάρει πίσω το μέτρο της διαθεσιμότητας-απόλυσης χιλιάδων εργαζομένων στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση», τονίζει σε σχετική της ανακοίνωση η Ομοσπονδία.

Προειδοποιεί μάλιστα ότι «αν γίνει η αρχή, τότε ακόμα 25.000 χιλιάδες εργαζόμενοι θα βρεθούν το 2013 στην ίδια θέση, στον προθάλαμο της ανεργίας».

Στο μεταξύ, με άλλη ανακοίνωσή της, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί τους συλλόγους-μέλη της σε συνεννόηση με τους αρμόδιους Διευθυντές και τους αιρετούς να προχωρήσουν στην αποστολή των στοιχείων που αφορούν μόνο τους επίορκους υπαλλήλους.

ΣΥΡΙΖΑ: Σε διαθεσιμότητα η κυβέρνηση και όχι οι εργαζόμενοι

Για 25 χιλιάδες απολύσεις δημοσίων απολύσεων το 2013 κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την συγκυβέρνηση της Ν.Δ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ ότι ετοιμάζεται « να σπρώξει, το αμέσως επόμενο διάστημα, δεκάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους στον εργασιακό καιάδα της διαθεσιμότητας-εφεδρείας ».

Γεγονός, που όπως επισημαίνει, «θα οδηγήσει στην απόλυτη διάλυση τις δημόσιες υπηρεσίες και θα καταστρέψει οικονομικά και κοινωνικά χιλιάδες οικογένειες» http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2258401 .

Αύριο η δίκη για το επεισόδιο με τον γερμανό πρόξενο

Τετράωρη στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ του νομού Θεσσαλονίκης. Στις 12 το μεσημέρι θα συγκεντρωθούν έξω από Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης σε ένδειξη συμπαράστασης στους τρεις εργαζόμενους που συνελήφθησαν για το επεισόδιο με τον γερμανό πρόξενο και δικάζονται αύριο.

Την άμεση παύση οποιασδήποτε δίωξης ενάντια στους συλληφθέντες ζητούν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο «επιβάλλεται από τα κατοχυρωμένα συνταγματικά και δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών της χώρας».

«Είμαστε ενάντια σε κάθε μορφή βίας καθώς την έχουμε υποστεί», αναφέρει το κόμμα του Πάνου Καμμένου και συμπληρώνει: «Όμως, οι διαδηλωτές εξέφρασαν τη δίκαιη αγανάκτησή τους, με αφορμή την παρουσία των γερμανών "επικυρίαρχων" στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που καταδεικνύει την ουσιαστική κατάλυση της εθνικής μας κυριαρχίας».

«Οι στοχευμένες συλλήψεις εργαζομένων την επόμενη ημέρα της διαδήλωσης, ακόμη και στον τόπο εργασίας τους, αποτελεί καταπάτηση στοιχειωδών δημοκρατικών ελευθεριών», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή