Στους δρόμους οι γιατροί στη Μαδρίτη για τις περικοπές στην Υγεία

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012 00:13

«Πωλείται η υγεία σου» αναγράφει το πλακάτ διαδηλώτριας που συμμετέχει στις κινητοποιήσεις κατά των περικοπών στις δαπάνες της περιφερειακής κυβέρνησης και την ιδιωτικοποίηση του τομέα της δημόσιας υγείας στη Μαδρίτη.

A- A A+

Δεκάδες χιλιάδες γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό διαδήλωσαν σήμερα στη Μαδρίτη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις δημοσιονομικές περικοπές που πλήττουν ιδιαίτερα τον κλάδο της Υγείας και για την απόφαση των τοπικών αρχών να ιδιωτικοποιήσουν νοσοκομεία και κέντρα υγείας.

«Η δημόσια υγεία δεν είναι προς πώληση, αλλά προς υπεράσπιση» και «οι περικοπές στην υγεία σκοτώνουν» είναι μερικά από τα συνθήματα που ήταν γραμμένα σε πανό.

Οι 75.000 εργαζόμενοι στη δημόσια περίθαλψη στη Μαδρίτη και την περιφέρειά της απεργούν και αύριο όπως και στις 4 και 5 Δεκεμβρίου, ενώ οι γιατροί ειδικότητες έχουν κηρύξει επ’ αόριστον απεργιακές κινητοποιήσεις.

Η αγανάκτηση είναι ακόμα πιο έντονη μετά την ανακοίνωση του προϋπολογισμού του 2013, ο οποίος επιτάσσει μεγαλύτερες περικοπές στην παροχή υπηρεσιών δημόσιας υγείας και την ιδιωτικοποίηση πολλών νοσοκομείων.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή