Στην επόμενη μέρα εστιάζει η κυβέρνηση

Σε εξέλιξη η συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη στο Μαξίμου
Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012 07:36
UPD:10:15

A- A A+

Στην επόμενη ημέρα μετά τις αποφάσεις του Eurogroup εστιάζει την προσοχή της η κυβέρνηση, καθώς θα πρέπει να αρχίσει η υλοποίηση όλων όσων ψηφίσθηκαν. Λίγα λεπτά μετά τις 10.00 άρχισε η συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρων στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ στις 13.00 θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο.

Στις 15.00 είναι προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα κατά την οποία αναμένεται να ενημερώσει για τα αποτελέσματα του Eurogroup.

Όπως επισημαίνει η «Ναυτεμπορική», η κυβέρνηση, από εδώ και πέρα, στρέφει την προσοχή της στο εσωτερικό μέτωπο. Στη σύσκεψη του Πρωθυπουργού με τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη αναμένεται να συζητηθούν τα νέα δεδομένα και να επαναπροσδιοριστεί η στρατηγική της τρικομματικής κυβέρνησης, ενώ ίσως συζητηθεί για πρώτη φορά, επί της ουσίας, και το θέμα του ανασχηματισμού.

Χθες, ο Αντώνης Σαμαράς, με αφορμή τις αποφάσεις του Eurogroup, τόνισε ότι η Ελλάδα κατάφερε να ξανακερδίσει την αξιοπιστία της, κάνοντας παράλληλα λόγο για δικαίωση της στρατηγικής της κυβέρνησης.

PRIMEMINISTER.GOV.GR

«Χθες έκλεισε οριστικά μια πολύ γκρίζα, μια πολύ σκοτεινή περίοδος για τη χώρα, μια περίοδος διάχυτης απαισιοδοξίας στο εσωτερικό, διάχυτης αναξιοπιστίας διεθνώς και γενικευμένης αβεβαιότητας για το μέλλον της χώρας μας», σημείωσε ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας ότι με τη συμφωνία που επετεύχθη η Ελλάδα κατάφερε να θέσει τις βάσεις ώστε το ελληνικό χρέος να ξαναγίνει βιώσιμο.

Ο κ. Σαμαράς δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη για την «καθοριστική συμμετοχή τους» στην προσπάθεια της κυβέρνησης και υπογράμμισε ότι η χθεσινή επιτυχία ανήκει πρωτίστως σε όλο τον ελληνικό λαό.

Για νέα αφετηρία έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης χαρακτήρισε αποφασιστικό βήμα την απόφαση του Eurogroup για την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ.

Αμέσως μετά τη συνάντηση του με τους δύο κυβερνητικούς εταίρους, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με την υφυπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Έμιλι Χάμπερ .

Σ. Κεδίκογλου: Σημαντική επιτυχία για την Ελλάδα

«Σημαντική επιτυχία για την Ελλάδα» χαρακτήρισε την απόφαση του Eurogroup, ο κυβερνητικός εκρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Όπως υπογράμμισε, η κυβέρνηση θα περάσει « στο επόμενο και ουσιαστικότερο στάδιο, που είναι οι θυσίες των Ελλήνων να πιάσουν τόπο».

Ο κ. Κεδίκογλου τόνισε μεταξύ άλλων ότι η χώρα θα αποκτήσει ξανά τραπεζικό σύστημα και θα διασφαλιστούν οι καταθέσεις.

«Σαν χώρα φθάσαμε στο χείλος της καταστροφής και πρέπει να διδαχθούμε από αυτά τα μαθήματα» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού δήλωσε ότι « δεν είναι της παρούσης».

Κάλεσε τέλος τον ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει τις «κακιούλες», σημειώνοντας πως «και η καταστροφολογία έχει τα όριά της».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή