Μπαγκλαντές: Τρεις συλλήψεις για την πολύνεκρη πυρκαγιά

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012 11:23
UPD:11:23

Αστυνομικοί μπροστά από τη βιοτεχνία ενδυμάτων όπου βρήκαν το θάνατο 110 εργάτες σε πυρκαγιά το Σάββατο.

A- A A+

Τρία διοικητικά στελέχη της βιοτεχνίας ενδυμάτων στο Μπαγκλαντές όπου ξέσπασε πυρκαγιά με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 110 εργάτες συνελήφθησαν,μετά από καταγγελίες ότι εμπόδισαν τους εργάτες να εγκαταλείψουν το φλεγόμενο κτήριο, ενώ οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας εργατών συνεχίζονται.

Ο ιδιοκτήτης της βιοτεχνίας Tazreen Fashion, Ντελουάρ Χοσάιν συνελήφθη χθες και ανακρίνεται σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε η πυρκαγιά το βράδυ του Σαββάτου στη βιομηχανική ζώνη Ασούλια, κοντά στην πρωτεύουσα Ντάκα.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας της Ντάκα Χαμπιμπούρ Ραχμάν οι συλληφθέντες φέρονται να είπαν στους πανικόβλητους εργάτες να παραμείνουν στο εσωτερικό του εργοστασίου και ότι ο συναγερμός ηχούσε στο πλαίσιο άσκησης.

Εν τω μεταξύ, χιλιάδες εργάτες βγήκαν για τρίτη ημέρα σήμερα στους δρόμους της Ασούλια, όπου στεγάζονται 500 βιοτεχνίες ενδυμάτων, ζητώντας την απονομή δικαιοσύνης για τα θύματα της φωτιάς.

Χθες ήταν ημέρα εθνικού πένθους στο Μπαγκλαντές για την πλέον πολύνεκρη φωτιά σε βιοτεχνία ενδυμάτων στην ιστορία της χώρας. Τρία εκατομμύρια άνθρωποι εργάζονται στις 4.500 χιλιάδες βιοτεχνίες ενδυμάτων του Μπαγκλαντές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή