Ο ηγέτης της Β. Κορέας πιο σέξι άνδρας στον κόσμο;

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012 15:31
UPD:15:31

A- A A+

«Στα σοβαρά» φαίνεται ότι πήρε η διαδικτυακή έκδοση της Λαϊκής Ημερησίας, της επίσημης εφημερίδας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, δημοσίευμα του σατιρικού αμερικανικού ιστοτόπου The Onion που ανακήρυττε τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ουν ως τον «πιο σέξι εν ζωή άνδρα για το 2012».

Η Λαϊκή Ημερησία αναδημοσίευσε το «άρθρο», χωρίς να φαίνεται ότι αντιλήφθηκε ότι πρόκειται να φάρσα, συνοδεύοντάς το μάλιστα από αφιέρωμα 55 σελίδων με φωτογραφίες του Κιμ.

Το αφιέρωμα αναδημοσιεύσει σχόλια του Onion για τον «καρδιοκατακτητή της Πιονγκ-Γιανγκ», όπως: «Με την ακαταμάχητη ομορφιά του, το στρογγυλό του πρόσωπο, την αγορίστικη γοητεία και το δυνατό και ρωμαλέο του σώμα, αυτός ο καρδιοκατακτητής της Πιονγκ Γιανγκ είναι το όνειρο κάθε γυναίκας. Ευλογημένος με έναν αέρα εξουσίας που κρύβει την χαριτωμένη, αγαπησιάρικη πλευρά του, ο Κιμ έκανε τους συντάκτες του περιοδικού να τον προτιμήσουν μεταξύ των υποψηφίων και για την ακαταμάχητη αίσθηση της μόδας που τον διακατέχει, το σικ κούρεμά του και φυσικά το διάσημο χαμόγελό του».

Μετά την αναδημοσίευση, το Onion είχε χθες ενημερώσει το πρωτότυπο άρθρο του, με το εξής σχόλιο: «Για λεπτομερέστερη κάλυψη, παρακαλούμε επισκεφθείτε τους φίλους μας στη Λαϊκή Ημερησία της Κίνας, την περήφανη κομμουνιστική θυγατρική του The Onion. Εξαιρετικό ρεπορτάζ, σύντροφοι».

Ο Κιμ Γιόνγκ-Ουν ανακηρύχθηκε επισήμως ανώτατος ηγέτης της Βόρειας Κορέας ύστερα από την κηδεία του πατέρα του, Κιμ Γιόνγκ-Ιλ, πέρυσι.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα διεθνές μέσο ενημέρωσης εξαπατάται από δημοσίευμα του Onion. Το 2002, η Beijing Evening News δημοσίευσε ως είδηση τη φάρσα ότι το Κογκρέσο αναζητούσε νέο, πολυτελέστερο κτήριο για να στεγαστεί και ότι μπορεί να έφευγε από την Ουάσινγκτον.

Πριν από δύο μήνες, το ημιεπίσημο πρακτορείο του Ιράν Fars αναπαρήγαγε θέμα του Onion σχετικά με μία υποτιθέμενη έρευνα που έδειχνε ότι οι λευκοί Αμερικανοί στις αγροτικές περιοχές θα προτιμούσαν να ψηφίσουν τον ιρανό πρόεδρο Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ παρά τον Μπαράκ Ομπάμα.

Προτεινόμενα για εσάς