ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας και συλλαλητήριο την Παρασκευή

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012 16:18
UPD:21:56

A- A A+

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρά η ΑΔΕΔΥ, με στάση εργασίας την Παρασκευή και απεργιακό συλλαλητήριο, κάνοντας λόγο για πολιτική απολύσεων της κυβέρνησης, που οδηγεί σε διάλυση της δημόσιες υπηρεσίες.

Η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει πως «η τρικομματική κυβέρνηση του Μνημονίου, με μπροστάρη το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, έχει θέσει σε προτεραιότητα την ανάλγητη και αδιέξοδη πολιτική των απολύσεων Δημοσίων Υπαλλήλων και κατ' εντολή των επικυρίαρχων δανειστών - τοκογλύφων οδηγεί σε διάλυση, με συνοπτικές διαδικασίες, τις Δημόσιες Υπηρεσίες». Σημειώνει μάλιστα πως ήδη, έχουν περιέλθει σε γνώση της 21 διαθεσιμότητες στο ΓΕΣ και 11 στην Αεροπορία.

Έτσι, η ΑΔΕΔΥ προχωρά σε στάση εργασίας την Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012, από τις 11.30 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου εργασίας. Από το πρωί της ίδιας ημέρας σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες θα πραγματοποιούνται Γενικές Συνελεύσεις, προκειμένου οι εργαζόμενοι να ενημερωθούν, πληρέστερα, για τα κυβερνητικά σχέδια και να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Την ίδια ημέρα στις 12.30 μ.μ. η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και οι Ομοσπονδίες που βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις (ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΠΟΕΔΗΝ) θα πραγματοποιήσουν κοινό απεργιακό συλλαλητήριο στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι καταλήψεις σε δήμους, γραφεία Προσωπικού και Αποκεντρωμένων Διοικήσεων ανά την Ελλάδα. Ωστόσο το υπουργείο εξακολουθεί να δηλώνει αποφασισμένο να προχωρήσει στην εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας. Αυτό επανέλαβε ο υπουργός Αντώνης Μανιτάκης κατά τη συνάντηση που είχε με τον αρμόδιο εισηγητή του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Ντόλιο.

Συγκεκριμένα, σε σχέση με την άρνηση κάποιων υπηρεσιών να αποστείλουν τα ονόματα των προς διαθεσιμότητα υπαλλήλων, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Μανιτάκης διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία, με βάση την απογραφή που έχει γίνει και η οποία ενημερώνεται διαρκώς και είναι αποφασισμένος να προχωρήσει γρήγορα προκειμένου να έχουν όλοι οι προς διαθεσιμότητα υπάλληλοι τη δυνατότητα να κάνουν αίτηση, μέσω των υπηρεσιών, για την κατάληψη θέσεων που ανταποκρίνονται σε λειτουργικές ανάγκες.

Ο κ. Ντόλιος από την πλευρά του ζήτησε την όσο το δυνατόν ταχύτερη δημοσιοποίηση-προκήρυξη των λειτουργικών αναγκών της κάθε υπηρεσίας, έτσι ώστε να διασκεδαστούν οι φυσιολογικές, όπως είπε, φοβίες όλων όσων τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Επανέλαβε ακόμη τη θέση του ΠΑΣΟΚ πως οι μετακινήσεις-τοποθετήσεις αυτές θα πρέπει να γίνουν άμεσα, να συνδεθούν με την ενίσχυση κρίσιμων υπηρεσιών που έχουν άμεση σχέση με την εξυπηρέτηση του πολίτη (Ασφαλιστικά Ταμεία, ΚΕΠ, Υπηρεσίες Υπουργείου Υγείας κ.ά.), καθώς και να γίνουν με γνώμονα τις βιοτικές ανάγκες του κάθε υπάλληλου (τόπος κατοικίας, οικογενειακή κατάσταση, κλπ).

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή