Πρόστιμο 200.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER

Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2002 18:22
UPD:18:39
A- A A+

Πρόστιμο 200.000 ευρώ επέβαλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER CHANNEL, για την εκπομπή «Γυάλινος Τοίχος», αλλά και για δελτίο ειδήσεων του ίδιου σταθμού που μετέδωσε «χυδαία συνομιλία», όπως την χαρακτηρίζει της Γιούλης Μπάρκα με την Τζένη Χειλουδάκη.

Εκτός από το χρηματικό πρόστιμο, το ΕΣΡ επιβάλει την ηθική κύρωση της μεταδόσεως «επί πέντε ημέρες μεταδόσεως κατά την 14.30 ώρα περιλήψεως του αιτιολογικού και του διατακτικού της αποφάσεως».

Επίσης, κατά την τακτική του συνεδρίαση, το ΕΣΡ αποφάσισε την έναρξη της κυρωτικής διαδικασίας κατά του ραδιοφωνικού σταθμού PLANET για παραβίαση των όρων της αδείας λειτουργίας του.

Το ΕΣΡ επίσης επέβαλε πρόστιμο 10.000 ευρώ σε καθένα από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς Flash, Sky και Αντένα, για χρήση διπλής συχνότητας.

Τέλος, για έντεκα ραδιοφωνικούς σταθμούς εκτός Αθηνών επιβάλλει την κύρωση της συστάσεως για παράνομη αναμετάδοση προγράμματος άλλων σταθμών, ενώ την ίδια κύρωση επιβάλλει και στον ραδιοφωνικό σταθμό LOVE RADIO, Noμού Αττικής.

Προτεινόμενα για εσάς