Τυνησία: Τουλάχιστον 100 τραυματίες σε βίαιες συγκρούσεις στην Σιλιάνα

Τεθωρακισμένα οχήματα της εθνοφρουράς εμφανίσθηκαν στους δρόμους της πόλης
Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012 18:21
UPD:18:21

A- A A+

Τουλάχιστον 100 είναι οι τραυματίες σε συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας στην πόλη Σιλιάνα της νοτιοδυτικής Τυνησίας, 120 χιλιόμετρα από την Τύνιδα.

Τυνήσιοι οι οποίοι διαδήλωναν με αίτημα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, την απελευθέρωση 14 κρατούμενων για ταραχές από τον Απρίλιο του 2011, οικονομικούς πόρους για ανάπτυξη και την παραίτηση του τοπικού κυβερνήτη, συγκρούσθηκαν βίαια με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Την εμφάνισή τους στους δρόμους της φτωχής πόλης, η οποία βρίσκεται στα όρια της Σαχάρας, έκαναν και δυνάμεις της εθνοφρουράς, η οποία ανέπτυξε και τεθωρακισμένα οχήματα για να αποκαταστήσει την τάξη.

«Μερικοί από τους τουλάχιστον 100 τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση», τόνισε στο πρακτορείο Reuters ο Ταχέρ Αμρί, διοικητικό στέλεχος του νοσοκομείου της Σιλιάνα.

Σύμφωνα με την μαρτυρία του Αμρί, η αστυνομία φαίνεται να έχει κάνει χρήση πλαστικών σφαιρών.

Η κρατική τηλεόραση της χώρας κάνει λόγο για αποκλεισμό των εισόδων της πόλης από διαδηλωτές, οι οποίοι έχουν ανάψει φωτιές σε λάστιχα αυτοκινήτου, στήνοντας οδοφράγματα, και εκτοξεύουν πέτρες κατά των ένστολων.

Από το γραφείο του πρωθυπουργού της Τυνησίας Χαμάντι Τζεμπάλι γίνεται λόγος για χρήση βίας κατά των δυνάμεων ασφαλείας, κατά κτηρίων τα οποία συμβολίζουν την δημόσια διοίκηση και για απόπειρα καταστροφής δημόσιας περιουσίας.

Η κυβέρνηση των μετριοπαθών ισλαμιστών η οποία προέκυψε στην χώρα μετά την «Αραβική Ανοιξη» έχει κατηγορήσει επανειλημμένα τόσο τους ριζοσπάστες ισλαμιστές σαλαφιστές, όσο και τους κοσμικούς αντιπάλους της, για υπονόμευση της εθνικής οικονομίας.

Η δε αντιπολίτευση χρεώνει στην κυβέρνηση αποτυχία να προχωρήσει σε μέτρα για την άνοδο του βιοτικού επιπέδου του λαού της Τυνησίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή