Νόμιμη θεωρούν στη FIA την προσπέραση του Φέτελ

Formula 1
Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 14:39
UPD:14:39

A- A A+

Εχει δημιουργηθεί ολόκληρο θέμα για το αν η προσπέραση του Φέτελ στην Toro Rosso του Γάλλου ήταν παράνομη ή όχι καθώς έγινε υπό καθεστώς κίτρινης σημαίας. Ένα θέμα που θα μπορούσε ίσως να στοιχίσει στον Γερμανό τον φετινό τρίτο, συνεχόμενο παγκόσμιο τίτλο. Διότι αν θεωρούνταν ότι παρανόμησε, τότε θα του επιβαλλόταν ποινή 20 δευτερολέπτων. Κατά συνέπεια ο πιλότος της Red Bull θα έπεφτε από την έκτη θέση που τερμάτισε στον αγώνα, στην όγδοη, χάνοντας παράλληλα και το πρωτάθλημα, για έναν βαθμό από τον Αλόνσο.

Η Ferrari μέσω του εκπροσώπου της Λούκα Κολατζάνι, είχε δηλώσει ότι εξετάζει το επίμαχο βίντεο από την κάμερα μέσα στο μονοθέσιο του Φέτελ και πως έχει διορία μέχρι αύριο να ασκήσει έφεση.

Η FIA ωστόσο όπως φαίνεται από πηγές του Austosport, θεωρεί πως ο Φέτελ δεν έκανε τίποτα λάθος. Αυτό το δικαιολογεί από το γεγονός ότι η κίτρινη σημαία είχε βγει λίγο πριν την στροφή τρία της πίστας και ίσχυε για περίπου 150 μέτρα πριν από την στροφή 4, όπου εμφανίζεται το πράσινο φως στον σηματοδότη της πίστας. Και όπως φαίνεται, ο Φέτελ έχει περάσει στα αριστερά του μία πράσινη σημαία που ανεμίζει πριν ακόμη διέλθει από τον πράσινο φωτεινό σηματοδότη και προβεί στην προσπέραση του Βερνιέ.

Σύμφωνα, λοιπόν με ανθρώπους της FIA, ισχύει κανονικά η πράσινη σημαία που υπήρχε πριν από τον πίνακα. Κατά συνέπεια ο πιλότος της Red Bull δεν υπέπεσε σε κάποιο λάθος και ήταν νόμιμος.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις