Συνελήφθη ο φερόμενος ως αρχηγός της «17Ν»

Σφίγγει ο κλοιός γύρω και από τον Δ. Κουφοντίνα
Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2002 09:42
UPD:16:35
A- A A+

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ της Αστυνομίας βρίσκεται πλέον ο 60χρονος Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, ο οποίος θεωρείται από τις Αρχές ως ο αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη».

Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος

Ο Γιωτόπουλος, ο οποίος χρησιμοποιούσε το όνομα Μιχάλης Οικονόμου και δήλωνε καθηγητής, συνελήφθη χθες στους Λειψούς όπου διατηρούσε σπίτι την τελευταία δεκαετία στο όνομα της γαλλίδας συζύγου του Μαρίας Λουίζας Θηρεσίας Μπενό.

Ο φερόμενος ως αρχηγός της «17Ν» είχε επιβιβαστεί σε πλοίο, προκειμένου να μεταφερθεί από τους Λειψούς στην Πάτμο χωρίς ωστόσο να ολοκληρώσει ποτέ το ταξίδι του, καθώς πριν αναχωρήσει άνδρες της αντιτρομοκρατικής τον αποβίβασαν και τον μετέφεραν με ελικόπτερο αργά χθες το απόγευμα στην Αθήνα.

Στο σπίτι του ζεύγους στους Λειψούς πραγματοποιήθηκε έρευνα και κατακρατήθηκαν αντικείμενα. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Το Βήμα», ο συλληφθείς ανακρινόταν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας αρνούμενος ωστόσο να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία ή στοιχείο στις Αρχές. «Λέγομαι Μιχάλης Οικονόμου», ήταν η μοναδική και επαναλαμβανόμενη απάντησή του στους ανακριτές του. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, «δεν αποκλείεται η σύλληψη και άλλου σημαντικού στελέχους της "17N"». Η Ελληνική Αστυνομία αναμένεται να προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις σήμερα το μεσημέρι της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τα «Νέα», ο συσχετισμός του φερόμενου ως Μιχάλη Οικονόμου με τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο προκύπτει από τη σύγκριση των χαρακτηριστικών που αποδίδονταν στο γιο του ιστορικού ηγέτη των τροτσκιστών -ψηλός, με ψαρά μαλιά, διανοούμενος, με οικονομικές σπουδές στη Γαλλία την περίοδο 1968-72.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια της χθεσινής προσαγωγής των αδελφών του Σάββα Ξηρού, Χριστόδουλου και Βασίλη στην Αντιτρομοκρατική, καθώς και του 26χρονου Διονύση Γεωργιάδη από τη Θεσσαλονίκη. Πληροφορίες αναφέρουν, ότι οι τρεις προσαγωγές έγιναν μετά από μαρτυρία - φωτιά που δόθηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία από νέο πρόσωπο που εντάχθηκε στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

Η μαρτυρία του φέρεται ότι συνδυάστηκε με ευρήματα από τις δύο γιάφκες και αποδείχτηκε η συμμετοχή των τριών προσαχθέντων στις δραστηριότητες της «17 Νοέμβρη». Σήμερα αναμένεται να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης και για τους τρεις.

Παράλληλα, σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον καταζητούμενο Δημήτρη Κουφοντίνα. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος ο Κουφοντίνας δεν έχει απομακρυνθεί από την Αττική και η Αστυνομία εκτιμά ότι η σύλληψή του είναι θέμα χρόνου, καθώς πλέον είναι γνωστός στο πανελλήνιο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή