Ευρωλίγκα: Πρώτα η νίκη και μετά η διαφορά

Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012 09:52
UPD:14:09

A- A A+

Απόψε στο Κάουνας (20:00, ΕΤ1) οι πρωταθλητές Ευρώπης θα διεκδικήσουν, πρώτα τη νίκη επί της Ζαλγκίρις, που θα τους διατηρήσει σε...τροχιά πρωτιάς του 3ου ομίλου και στη συνέχεια θα κοιτάξουν να καλύψουν τη διαφορά των 17 πόντων που ηττήθηκαν στο ΣΕΦ από τους Λιθουανούς, για να πάρουν προβάδισμα στην υπόθεση της κατάκτησης της πρώτης θέσης.

Το μεγάλο παιχνίδι στο Κάουνας ξεχωρίζει στο αποψινό πρόγραμμα του «δεύτερου πιάτου» της 8ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας. Όπως και ο Ολυμπιακός, έτσι και η Ζαλγκίρις έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, ενώ υπερτερεί των Πειραιωτών κατά μία νίκη.

Οι Λιθουανοί με ρεκόρ 7-1 στον όμιλο με νίκη στο αποψινό ματς «σφραγίζουν» κατά 99% την πρωτιά του ομίλου, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της πρώτης φάσης. Εξυπακούεται ότι το έργο του Ολυμπιακού, στο κατάμεστο από 15.000 Λιθουανούς κλειστό του Κάουνας, θα είναι πάρα πολύ δύσκολο. Η ελληνική ομάδα, όμως, όπως και στο ματς της περασμένης αγωνιστικής κόντρα στην Εφές απέδειξε ότι είναι ικανή για να κάνει την υπέρβαση. Έφτασε πολύ κοντά στο να καλύψει τη διαφορά των 26 πόντων που είχε χάσει στην Κωνσταντινούπολη, δεν τα κατάφερε, αλλά εάν παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητές της είναι ικανή να πάρει αυτό που θέλει στην αναμέτρηση με τους Λιθουανούς.

Το ευχάριστο για τον προπονητή του Ολυμπιακού, Γιώργο Μπαρτζώκα, είναι πως δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών και θα έχει όλους τους παίκτες «ετοιμοπόλεμους».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις