«Οι τρομοκράτες θα συλληφθούν όποιοι κι αν είναι»

Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2002 12:33
A- A A+

«Οι τρομοκράτες όποιοι κι αν είναι, όπου κι αν είναι, θα συλληφθούν και θα πάνε στα χέρια της ελληνικής δικαιοσύνης δήλωσε ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης Ευάγγελος Μαλέσιος απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Β' Αθηνών Γιώργου Καρατζαφέρη σχετικώς με τις ανακρίσεις αξιωματικών για τη "17Ν".

Είμαστε αποφασισμένοι να τελειώνουμε οριστικά με την τρομοκρατία, με σταθερά και αποτελεσματικά βήματα, δίχως βιασύνη και ανυπομονησία τόνισε ο κ. Μαλέσιος και πρόσθεσε: «Μακριά από μας κάθε μορφής πρακτορολογία και συνωμοσιολογία.»

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Καρατζαφέρης ρώτησε τον κ. Μαλέσιο εάν γνωρίζει ότι «αξιωματικός (του στρατού) συνελήφθη χθες το βράδυ στους Αμπελοκήπους» και εάν «χθες στις τρεις τα ξημερώματα, στον παραλιακό δρόμο Καλάμου-Ωρωπού ήταν να παραδοθεί, και δεν παραδόθηκε ο Κουφοντίνας, από τους Aμερικανούς στις υπηρεσίες». Ο κ. Καρατζαφέρης ρώτησε επίσης τον υφυπουργό «γιατί δεν αφήνετε να ανακριθεί βουλευτής εν ενεργεία για τη συμμετοχή του στη τοπική -γιάφκα όπως αποδεικνύεται- στου Γκύζη, στον οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε επιβάλει ποινή αποκλεισμού, και για ποιο λόγο δεν αφήνετε να εξεταστεί ο Αλεξάκης».

Είναι ανεδαφικό απάντησε ο κ. Μαλέσιος, να ισχυρίζεται κάποιος ότι υπάρχει παρέμβαση και καθοδήγηση των αμερικανικών υπηρεσιών στις δικές μας υπηρεσίες. Εμείς δεν έχουμε κανένα στοιχείο που να μας δείχνει ότι υπάρχουν προβλήματα σε αυτή τη συνεργασία, ή ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες παρεμβαίνουν, διαταράσσουν, ποδηγετούν και καθοδηγούν αυτή τη συνεργασία, υπογράμμισε.

Πηγή: AΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή