Κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» ζητούν οι ισλαμιστές στην Ιορδανία

Διαδηλώσεις κατά της αύξησης της τιμής των καυσίμων
Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012 19:13
UPD:19:13

Στις διαμαρτυρίες συμμετείχαν τόσο οι ισλαμιστές όσο και μέλη αριστερών κομμάτων, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για την χειροτέρευση της οικονομικής κατάστασης των φτωχότερων τμημάτων του πληθυσμού.

A- A A+

Σχηματισμό κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ζήτησε από τον βασιλιά Αμπντάλα η ισλαμιστική αντιπολίτευση της Ιορδανίας, η οποία βρέθηκε σήμερα επικεφαλής διαδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα για το ζήτημα της τιμής των καυσίμων.

Στις διαμαρτυρίες, οποίες δεν έλαβαν βίαιο χαρακτήρα, κυρίως στην πρωτεύουσα Αμάν, συμμετείχαν τόσο οι ισλαμιστές όσο και μέλη αριστερών κομμάτων, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για την χειροτέρευση της οικονομικής κατάστασης των φτωχότερων τμημάτων του πληθυσμού.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η αύξηση κατά 54% της τιμής της φιάλης υγραερίου, η οποία χρησιμοποιείται τόσο για το ετοιμασία του φαγητού όσο και για την θέρμανση.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν την απομάκρυνση του πρωθυπουργού Αμπντουλλάχ Ενσούρ, με την κυβέρνηση να ισχυρίζεται ότι η αύξηση είναι αναγκαία για να υπάρξει δημοσιονομική εξισορρόπηση.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα, η μεγαλύτερη αυτή τη στιγμή πολιτική δύναμη στη χώρα, ζητεί κυβέρνηση πλατύτερης βάσης, η οποία θα «αποκαταστήσει την τάξη και την ομαλότητα».

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή