Κ. Σημίτης: Πρέπει να αντισταθούμε στο μοντέλο μιας αστυνομικής ταινίας

Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2002 15:54
A- A A+

Τις αναφορές του πρωθυπουργού στην υπόθεση της τρομοκρατίας, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε απο τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, μετέφερε στους δημοσιογράφους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Πρωτόπαπας.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός ανέφερε πως ο συλληφθείς με το όνομα Οικονόμου παραδέχτηκε στις αστυνομικές αρχές ότι είναι ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος. Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η έρευνα βρίσκεται σε καλό δρόμο, υπάρχει όμως πολύ υλικό ακόμη για επεξεργασία και άρα χρειάζεται «χρόνος και σύστημα».

Οι πιέσεις, παρατήρησε ο κ. Σημίτης, για γρήγορες αποκαλύψεις μπορεί να οδηγήσουν σε λάθη. Και γι' αυτό «πρέπει να αντισταθούμε στο μοντέλο μιας αστυνομικής ταινίας που εξελίσσεται εντός δύο ωρών. Χρειάζεται σοβαρότητα και ευθύνη για να φέρουμε αποτελέσματα, και η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος».

Ως προς το ρόλο του κ. Γιωτόπουλου, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως υπάρχουν στοιχεία που τεκμαίρουν την ανάμειξή του στο σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων, ενώ τέλος ο κ. Σημίτης υπογράμμισε πως οι έρευνες των αρμοδίων αρχών θα περατωθούν με την πλήρη εξάρθρωση της τρομοκρατίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή