Στον εισαγγελέα οι τρεις πρώτοι κατηγορούμενοι

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας
Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2002 16:35
UPD:16:53

A- A A+

Λίγο μετά τις 3 μ.μ. οδηγήθηκαν στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτήρη Μπάγια οι τρεις πρώτοι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη», προκειμένου σε βάρος τους να απαγγελθούν κατηγορίες.

Οι Χριστόδουλος και Βασίλης Ξηρός και ο Διονύσης Γεωργιάδης, μεταφέρθηκαν με τρία διαφορετικά τζιπ της ασφάλειας στο εισαγγελικό γραφείο. Την πομπή συνόδευαν τρία τζιπ της ΕΛ.ΑΣ. με πάνοπλους αστυνομικούς, καθώς και μοτοσυκλετιστές της ομάδας "Ζ".

Λίγο πριν την άφιξη των τριών κατηγορουμένων οι αστυνομικοί που φρουρούσαν την είσοδο των δικαστηρίων, έλαβαν εντολή να απομακρύνουν τους πεζούς από τα πεζοδρόμια γύρω από τα δικαστήρια, ενώ το ελικόπτερο της αστυνομίας εξακολουθούσε να περιπολεί όλο το τετράγωνο του συγκροτήματος.

Νωρίτερα, είχαν μεταβεί στην Ευελπίδων διμοιρίες των ΕΚΑΜ και της υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης, οι οποίες είχαν ακροβολισθεί μέσα και γύρω από την Ευελπίδων. Γερανοί της αστυνομίας απομάκρυναν όλα τα αυτοκίνητα από τους εσωτερικούς χώρους της Ευελπίδων, ενώ γύρω απο το κτίριο της Εισαγγελίας έχει τοποθετηθεί ειδική ταινία της αστυνομίας.

Ο κ. Μπάγιας μελετά από το πρωί τη δικογραφία που έχει σχηματισθεί σε βάρος των τριών. Παράλληλα, έχει δοθεί εντολή να ανασυρθούν απο το αρχείο δικογραφίες που έχουν σχηματισθεί για χτυπήματα της «17 Νοέμβρη» και μέχρι στιγμής ήταν κατ' αγνώστων δραστών.

Οι δικογραφίες αυτές, μετά τις ομολογίες των αδελφών του Σάββα Ξηρού και του Διονύση Γεωργιάδη, θα ανατεθούν στην ανακρίτρια που ορίστηκε για την υπόθεση, ώστε να προσωποποιήσει τις κατηγορίες.

Οπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι για την υπόθεση είναι πιθανό να συγκληθεί η Ολομέλεια Εφετών, λόγω της σοβαρότητος της υπόθεσης, ώστε τις ανακρίσεις να αναλάβει ειδικός εφέτης ανακριτής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή