Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις κατά της διαθεσιμότητας

Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2012 07:36
UPD:10:41

A- A A+

Έως και σήμερα συνεχίζονται οι καταλήψεις δημαρχείων και δημοτικών κτηρίων, ενώ το απόγευμα η ΠΟΕ - ΟΤΑ θα συνεδριάσει εκτάκτως η Εκτελεστική Επιτροπή για να αποφασίσει τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Παράλληλα, η Ομοσπονδία θα προχωρήσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10 το πρωί έξω από το ξενοδοχείο «Divani Caravel» όπου θα διεξαχθεί το έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ.

Οπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, οι δήμαρχοι προσέρχονται σήμερα στο συνέδριο χωρίς προτάσεις για δυναμικές κινητοποιήσεις.

Κατά τη χθεσινή, έκτακτη συνεδρίαση του δ.σ. της ΚΕΔΕ, η πλειονότητα των δημάρχων συνηγόρησε υπέρ της άποψης να μην υπάρξουν παραιτήσεις δημάρχων και να μην κλείσουν δήμοι. Αποδεκτή έγινε πρόταση για ενδεχόμενη κινητοποίηση μπροστά στη Βουλή την ημέρα που θα συζητείται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Εν τω μεταξύ, για την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου, αποφασίσθηκε 24ωρη απεργία σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και τους ΟΤΑ στους νομούς Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, προκειμένου οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στις προγραμματισμένες από την ΑΔΕΔΥ κινητοποιήσεις.

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι στον ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων), διαμαρτυρόμενοι για το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Παράλληλα, αύριο το πρωί οι εργαζόμενοι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση, προκειμένου να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Οι εργαζόμενοι έχουν πραγματοποιήσει το τελευταίο διάστημα οκτώ 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Θα τηρήσουν τον νόμο Γ. Καμίνης - Γ. Μπουτάρης

Την απόφασή τους να σεβαστούν τη νομιμότητα, όσον αφορά τη μετακίνηση υπαλλήλων σε άλλες υπηρεσίες, κοινοποίησαν κατά το χθεσινό δ.σ. της ΚΕΔΕ ο δήμαρχος της Αθήνας Γ. Καμίνης και ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης.

Ο κ. Μπουτάρης δήλωσε ότι οι δήμαρχοι οφείλουν να είναι νόμιμοι και σ' αυτό το πλαίσιο ίσως να δώσει στοιχεία. Ο κ. Καμίνης, από την πλευρά του, τόνισε ότι σέβεται απόλυτα το νόμο και πως αυτό το απέδειξε ήδη στην περίπτωση του νόμου για την ιθαγένεια.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Αθηναίων κοινοποίησε το Σάββατο επιστολή, την οποία απέστειλε προς τον Γενικό Γραμματέα Αποκέντρωσης, στην οποία δηλώνει την αδυναμία του να εφαρμόσει την απόφαση του υφυπουργού Εσωτερικών Χ. Αθανασίου, με την οποία ζητείται να ανασταλούν όλες οι διαδικασίες για χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή