Αλ. Παπαρήγα: «Οχι» στην ιδιωτικοποίηση της έρευνας

Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2012 14:38
UPD:14:40
A- A A+

Την αντίθεσή της στις συγχωνεύσεις των δημοσίων ερευνητικών κέντρων, που οδηγούν «στην παράδοση της έρευνας στους ιδιώτες και σε απολύσεις» εξέφρασε η γενική γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, στη συνάντηση της με ερευνητές- εργαζόμενους στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ).

«Εμείς που ήμασταν και είμαστε αντίθετοι στη λογική του "πόλη και πανεπιστήμιο" είμαστε αντίθετοι και με τις συγχωνεύσεις γιατί δεν έχουν αυτό τον στόχο που επικαλούνται, δηλαδή τη λύση οργανωτικών προβλημάτων. Συγχωνεύουν για να περικόψουν», δήλωσε η κ. Παπαρήγα.

Τόνισε επίσης ότι ο επιστήμονας- ερευνητής δεν μπορεί να είναι μάνατζερ και να ψάχνει χορηγούς, διευκρινίζοντας, ότι «είναι άλλο πράγμα ο (οικονομικός) έλεγχος του ερευνητικού κέντρου».

Η κ. Παπαρήγα επισήμανε ότι το ΚΚΕ δίνει «εξαιρετικά μεγάλη σημασία στην επιστήμη», καθώς όπως είπε, «μας ενδιαφέρει η σχέση ερευνητικών ιδρυμάτων και πανεπιστημίων, καθώς και το πώς αξιοποιούνται τα αποτελέσματα των ερευνών κατά την άσκηση κρατικής πολιτικής».

Οσον αφορά στις αξιολογήσεις των ερευνητικών κέντρων, τονισε ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα τις απορρίπτει «γιατί εξυπηρετεί άλλους σκοπούς» και πρόσθεσε ότι «οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν καθαρό το γιατί γίνεται αξιολόγηση, καθώς έχουν πείσει τον λαό πως ό,τι είναι δημόσιο είναι διεφθαρμένο, όμως στην ουσία πρόκειται για μια ενιαία πολιτική που χτυπά τους πάντες».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή