Ερνέστο Βαλβέρδε, ο νέος τεχνικός της Βαλένθια

Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2012 15:38
UPD:16:33

A- A A+

Ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού ανακοινώθηκε επίσημα από τους Λεβαντίνους, με τους οποίους συμφώνησε έως το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, με προοπτική ανανέωσης, και ήταν επιλογή του προέδρου της Βαλένθια, Μανουέλ Γιορέντε.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε κέρδισε τρία πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα με τους «ερυθρόλευκους», αφήνοντας μια γλυκύτατη ανάμνηση με την εν γένει παρουσία του στην πειραϊκή ομάδα, όπως άλλωστε και στις Αθλέτικ Μπιλμπάο (2003-2005) και Εσπανιόλ, την οποία οδήγησε στον τελικό του Κυπέλλου UEFA το 2007. Το πέρασμά του από τη Βιγιαρεάλ, όμως (Ιούνιος 2009-Ιανουάριος 2010), ήταν μια κακή εμπειρία για τον 48χρονο Βάσκο, ο οποίος απέτυχε να διαχειριστεί την κληρονομιά που είχε αφήσει ο Μανουέλ Πελεγκρίνι.

Λάτρης της φωτογραφίας και της γραφής, ο Βαλβέρδε ταιριάζει απόλυτα στο προφίλ που επιδίωκε ο Βάσκεθ: Ισπανός προπονητής με εμπειρία στην πριμέρα ντιβιζιόν και φιλοδοξία να προσπαθήσει να επιβληθεί σε μια ομάδα παικτών στην οποία δεν μπόρεσαν να το πετύχουν τόσο ο Ουνάι Έμερι όσο και ο Πελεγκρίνο. Το χειμώνα ενδέχεται η Βαλένθια να προβεί σε μεταγραφικές κινήσεις, καθώς αναζητείται ένας ηγέτης για την άμυνά της, ενώ άλλο άλυτο ζήτημα είναι η βελτίωση εκτός έδρας, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει νικήσει μακριά από το «Μεστάγια».

Ο Βαλβέρδε θα παρουσιαστεί επισήμως απόψε, στο γήπεδο της Βαλένθια. Η ομάδα αύριο το πρωί θα ταξιδέψει για τη Λιλ, για τον τελευταίο αγώνα της πρώτης φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης. Στον πάγκο θα καθίσει την Τετάρτη το βράδυ ο Βόρο Γκονζάλεθ. Ο νέος τεχνικός θα κάνει το ντεμπούτο του στο επόμενο παιχνίδι της πριμέρα ντιβιζιόν, εναντίον της Οσασούνα στο «Ελ Σαδάρ».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις