«Αφελής» η αντίδραση Αβραμόπουλου, λέει ο αλβανός ομόλογός του

Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2012 12:40
UPD:12:40

«Νομίζω πως είναι αφέλεια, διότι κανείς δεν πιστεύει ότι η Αλβανία έχει εδαφικές διεκδικήσεις... Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι πέρα από κάθε κανονική λογική», σχολίασε ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Έντμον Παναρίτι σε συνέντευξή του στο αλβανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News.

A- A A+

«Αφελή» χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Έντμον Παναρίτι την αντίδραση του έλληνα ομολόγου του, Δημήτρη Αβραμόπουλου, σχετικά με τις δηλώσεις του αλβανού πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα περί «Μεγάλης Αλβανίας» με εδάφη «από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο, από τα Σκόπια μέχρι την Ποντγκόριτσα».

«Νομίζω πως είναι αφέλεια, διότι κανείς δεν πιστεύει ότι η Αλβανία έχει εδαφικές διεκδικήσεις... Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι πέρα από κάθε κανονική λογική», σχολίασε ο κ. Παναρίτι σε συνέντευξή του στο αλβανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου, ο αλβανός υπουργός Εξωτερικών απηύθυνε έκκληση στον έλληνα ομόλογό του να μην πέσει θύμα της εθνικιστικής ρητορικής, η οποία, όπως είπε, κερδίζει έδαφος «ειδικά όταν ένα κράτος βρίσκεται σε δύσκολες συνθήκες, όπως συμβαίνει, σήμερα, με την Ελλάδα».

«Τι κακό εκφράζει η λέξη ένωση; Ένωση σημαίνει συνοχή και η συνοχή εξυπηρετεί την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή. Τα σύνορά μας είναι καθορισμένα μια για πάντα», υποστήριξε ο κ. Παναρίτι.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας αναφέρθηκε, επίσης, στο θέμα του «εμπολέμου» καθώς και στο λεγόμενο «τσάμικο ζήτημα». «Ο νόμος του εμπολέμου είναι ένα σοβαρό εμπόδιο για την προώθηση των σχέσεών μας. Με το νόμο αυτό δεν μπορεί να βρει λύση ούτε το θέμα των περιουσιών των τσάμηδων και ως εκ τούτου έχουμε ζητήσει την ακύρωση αυτού του παράλογου νόμου», ανέφερε ο επικεφαλής της αλβανικής διπλωματίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή