Στ. Καλαφάτης: Προτεραιότητες το κτηματολόγιο και ο χωρικός σχεδιασμός

Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2012 13:44
UPD:13:44

Το κτηματολόγιο είναι η πρώτη προτεραιότητα του ΥΠΕΚΑ, ανέφερε ο υπουργός ΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης, και πρόσθεσε πως είναι αυτονόητο να ολοκληρώσει η κυβέρνηση αυτό το μεγάλο έργο.

A- A A+

Τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής όσον αφορά στην υλοποίηση των βασικών του προτεραιοτήτων, που είναι το κτηματολόγιο και ο χωρικός σχεδιασμός, παρουσίασε σήμερα ο υπουργός ΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης.

Το κτηματολόγιο είναι η πρώτη προτεραιότητα του ΥΠΕΚΑ, ανέφερε ο υπουργός από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου του Ελληνο – Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και πρόσθεσε πως είναι αυτονόητο να ολοκληρώσει η κυβέρνηση αυτό το μεγάλο έργο.

Δεύτερη προτεραιότητα, σύμφωνα με τον κ. Καλαφάτη, είναι ο χωρικός σχεδιασμός, με έμφαση στην αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και την απλούστευση των διαδικασιών όσον αφοράστις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις. Το ΥΠΕΚΑ εργάζεται για να διευκολύνεται η χωροθέτηση επενδυτικών σχεδίων, πρόσθεσε.

Προτεραιότητα, σύμφωνα με τον υπουργό, αποτελεί όμως και ο τομέας της ενέργειας - με την προώθηση εγχώριων ενεργειακών πόρων, την εξοικονόμηση ενέργειας, τη σωστή λειτουργία ενεργειακής αγοράς που να εξασφαλίζει την εξισορροπημένη συμμετοχή όλων των μερών, καθώς και την ανάπτυξη υποδομών.

Όσον αφορά στους υδρογονάνθακες, παρατήρησε πως, παρά τις κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, η εκμετάλλευσή τους είναι ένας «μακρύς δρόμος». «Η χώρα διαθέτει μοναδικά πλεονεκτήματα. Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα αυτά, δίνοντας εμφαση στον τομέα της ενέργειας», πρόσθεσε.

Ανάπτυξη και περιβάλλον είναι απολύτως συμπληρωματικές έννοιες, είπε ο κ. Καλαφάτης, εκτιμώντας παράλληλα ότι τα σύννεφα της αβεβαιότητας απομακρύνονται και ότι το κλίμα αλλάζει. Πρέπει να αξιοποιήσουμε στο έπακρο αυτή τη φάση και είναι ζωτικής σημασίας η διάχυση κλίματος αισιοδοξίας, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή