ΥΠΕΞ: Οι συστάσεις Παναρίτι αφορούν τον πρωθυπουργό του

Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2012 14:58
UPD:15:36

«Έχει δίκιο ο κ. Παναρίτι να λέει ότι είναι εκτός λογικής και αφελές να μιλάει κανείς για εδαφικές διεκδικήσεις της Αλβανίας έναντι της Ελλάδας», παρατήρησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας.

A- A A+

Οι συστάσεις Παναρίτι αφορούν τον αλβανό πρωθυπουργό σημείωσε με νόημα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας, σχολιάζοντας τις νέες δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Αλβανίας Εντμον Παναρίτι για την αντίδραση του ΥΠΕΞ στα περί «Μεγάλης Αλβανίας» http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2260676 .

«Έχει δίκιο ο κ. Παναρίτι να λέει ότι είναι εκτός λογικής και αφελές να μιλάει κανείς για εδαφικές διεκδικήσεις της Αλβανίας έναντι της Ελλάδας», παρατήρησε ο κ. Δελαβέκουρας. «Όπερ μεθερμηνευόμενον σημαίνει ότι ο αλβανός ΥΠΕΞ κάνει δημόσια συστάσεις στον πρωθυπουργό του, ο οποίος, ακούγοντας τις σειρήνες του εθνικισμού, μίλησε για αλβανικά εδάφη από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο, όσο κι εάν στη συνέχεια ανασκεύασε».

Σε συνέντευξή του στο αλβανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News, ο κ. Παναρίτι καταλόγισε αφέλεια στον Ελληνα ομόλογό του, διότι, όπως είπε, κανείς δεν πιστεύει ότι η Αλβανία έχει εδαφικές διεκδικήσεις. «Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι πέρα από κάθε κανονική λογική», υποστήριξε ο κ. Παναρίτι για την αντίδραση του κ. Αβραμόπουλο στις δηλώσεις Μπερίσα περί «Μεγάλης Αλβανίας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή