Εντός της ημέρας στον εισαγγελέα οι Αλ. Γιωτόπουλος, Β. Τζωρτζάτος και Θ. Ψαραδέλης

Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2002 13:39
UPD:14:22
A- A A+

Εντός της ημέρας θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα ο Αλέκος Γιωτόπουλος, ο οποίος θεωρείται εγκέφαλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «17Ν», και οι συλληφθέντες στη Χιλιαδού Ευβοίας Βασίλειος Παρ. Τζωρτζάτος, 50 χρόνων και ο Θεολόγος Ευστρ. Ψαραδέλης, 55 χρόνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Τζωρτζάτος θεωρείται από τα σκληρά μέλη της επιχειρησιακής ομάδας της οργάνωσης και ότι έχει συμμετάσχει σε σωρεία δολοφονιών, βομβιστικών επιθέσεων και άλλων ενεργειών. Μεταξύ άλλων εξετάζεται η συμμετοχή του στη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη και ότι ήταν στην ομάδα που παραλίγο να πέσει στα χέρια της Αστυνομίας στη Λουίζης Ριανκούρ. Ο Τζωρτζάτος είχε εξεταστεί ως ύποπτος για συμμετοχή στη «17Ν» και το 1992 αλλά δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος του.

Ο Ψαραδέλης θεωρείται ότι έχει πάρει μέρος σε ληστείες και ενέργειες μικρότερης σημασίας και χαρακτηρίζεται «περιφερειακό μέλος της οργάνωσης».

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων ήδη έχουν μεταβεί διμοιρίες των ΕΚΑΜ, πυροσβεστικό όχημα, άνδρες της Ασφάλειας και ομάδα πυροτεχνουργών με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή