WRC: Εκτός το 2013 ο Σόλμπεργκ

Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2012 16:35

A- A A+

Ο δημοφιλής Νορβηγός οδηγός δεν θέλησε να καταβάλλει χρήματα για τη μία ελεύθερη θέση στην ομάδα της Qatar M-Sport και αποφάσισε έτσι να στρέψει το ενδιαφέρον του σε άλλα είδη του μηχανοκίνητου αθλητισμού την επόμενη χρονιά.

«Είμαι πολύ ευγνώμων για όλα αυτά που έχω ζήσει κατά την διάρκεια των 15 ετών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι. Προς το παρόν, είναι πραγματικά πολύ λυπηρό, διότι θα ήθελα πάρα πολύ να οδηγούσα μερικά ακόμη χρόνια, αλλά συνειδητοποίησα ότι δεν θα υπάρχει αγωνιστικό πρόγραμμα για την επόμενη χρονιά. Είχα αναφέρει ότι είμαι διατεθειμένος να οδηγήσω δωρεάν, αλλά όπως έχουν τα πράγματα, δεν θα πληρώσω για να οδηγήσω. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα με ξαναδείτε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι, αλλά για τώρα, νομίζω ότι αυτή ήταν η καλύτερη λύση», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο Πέτερ Σόλμπεργκ, το όνομά του οποίου ακουγόταν έντονα για τη δεύτερη θέση στην ομάδα του Μάλκολμ Γουΐλσον.

«Γνωρίζω ότι είμαι αρκετά καλός ώστε να αγωνίζομαι στην κορυφή για αρκετά χρόνια ακόμη, αλλά καταλαβαίνω πλήρως τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της M-Sport το 2013, επομένως της εύχομαι ό,τι καλύτερο για το μέλλον», υπογράμμισε ο Νορβηγός οδηγός.

Ο 38χρονος Σόλμπεργκ έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι το 1998 στη Σουηδία, όπου τερμάτισε 16ος. Το ταλέντο του εντόπισε η ομάδα της Ford και συμφώνησε μαζί του για την επόμενη χρονιά. Στη Ford έμεινε μέχρι τα μέσα του 2000 όταν εν μέσω διαφόρων καταστάσεων, αποχώρησε και υπέγραψε με την Subaru, μία ομάδα με την οποία συνδύασε την αγωνιστική του καριέρα και κατέκτησε τον έναν και μοναδικό παγκόσμιο τίτλο του, το 2003. Επειτα από την αποχώρηση της Subaru από το WRC, συνέστησε τη δική του ομάδα και συνέχισε να σημειώνει επιτυχίες, προτού επιστρέψει στην εργοστασιακή ομάδα της Ford.

Συνολικά, στα 15 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο θεσμό ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής, μετράει 188 εκκινήσεις, 13 νίκες, 456 ταχύτερους χρόνους σε ειδικές διαδρομές και 852 βαθμούς.

Ο ίδιος ολοκληρώνει την ανακοίνωσή του ως εξής: «Το άθλημα μου έχει δώσει τόσα πολλά, αλλά θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους φανατικούς φίλους που με υποστήριξαν στα εύκολα και στα δύσκολα και μου χάρισαν ένα συναρπαστικό συναίσθημα για αυτό που έκανα και αποτελούσαν το λόγο που τα έκανα όλα αυτά. Ελπίζω να καταλαβαίνετε και ελπίζω να συνεχίσετε να με ακολουθείτε στην επόμενη περιπέτειά μου. Υπόσχομαι ότι θα αξίζει. Η ομάδα μου κι εγώ εργαζόμαστε σκληρά και ανυπομονώ να σας αποκαλύψω τα επόμενά μας σχέδια».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις