Στην ηγεσία των Χριστιανοδημοκρατών επανεξελέγη η Μέρκελ

Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2012 16:43
UPD:05/12/2012 11:30

A- A A+

Η γερμανίδα καγκελάριος επανεξελέγη στην ηγεσία της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), όπως ήταν αναμενόμενο, στη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου του κόμματος στο Ανόβερο. Η Αγκελα Μέρκελ συγκέντρωσε το 97,94% των ψήφων.

Πρόκειται για το υψηλότερο που έχει λάβει μέχρι στιγμής σε εσωκομματικές εκλογές. Στη διάρκεια του προηγούμενου συνεδρίου της CDU, πριν δύο χρόνια, η Μέρκελ είχε επανεκλεγεί με 90,4% των ψήφων.

Η ηγέτης της CDU θα διεκδικήσει για τρίτη φορά την καγκελαρία στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2013. Η Μέρκελ είναι καγκελάριος της Γερμανίας επί 7 χρόνια και επικεφαλής του CDU επί έντεκα.

Νωρίτερα στη διάρκεια του συνεδρίου, η καγκελάριος δήλωσε, αναφερόμενη στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους, ότι είναι πολύ νωρίς για να δηλώσει κανείς ότι το χειρότερο μέρος της αναταραχής έχει παρέλθει.

«Θα μπορούσα να χαλαρώσω και να πω ότι το ευρώ έχει σωθεί, όμως είμαι πολύ επιφυλακτική να πω ότι το χειρότερο της κρίσης έχει περάσει», ανέφερε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του CDU.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της, η Μέρκελ τόνισε ότι η κυβέρνησή της είναι η καλύτερη που έχει γνωρίσει η Γερμανία μετά την επανένωση. «Οδηγήσαμε τη Γερμανία να βγει από την κρίση ισχυρότερη απ' ό,τι μπήκε σ' αυτή».

«Ενώ άλλες χώρες της Ευρώπης βρίσκονται σε ύφεση, εμείς είμαστε ο κινητήρας της ανάπτυξης στην Ευρώπη», τόνισε, πιστώνοντας στην κυβέρνησή της την επιτυχία αυτή και πρόσθεσε: «Όλα αυτά δεν έπεσαν από τον ουρανό [...] πρέπει να είμαστε υπερήφανοι».

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή