Champions League: Ο Θρύλος αφόπλισε τους «κανονιέρηδες»

Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2012 23:37
UPD:05/12/2012 00:39

Οι πρωταθλητές Ελλάδας θα συνεχίσουν στο Γιουρόπα Λιγκ, όπου θα συμπεριληφθούν στους ισχυρούς της κλήρωσης για τη φάση των «32». Στη φωτογραφία, οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν το αποτέλεσμα.

A- A A+

Το τρίτο τρίποντο των «ερυθρόλευκων», που αποκλείστηκαν από τη διοργάνωση με απολογισμό εννέα βαθμών, «προσυπέγραψαν» με τα τέρματά τους οι Μανιάτης (64΄) και Μήτρογλου (73΄), οι οποίοι ανέτρεψαν το προβάδισμα που είχε δώσει ο Ροζίτσκι στους «κανονιέρηδες» από το 38ο λεπτό. Για την Μήτρογλου ήταν το τέταρτο εφετινό γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ομάδα του Βενγκέρ προσπάθησε και πέτυχε να έχει την κατοχή της μπάλας, ενώ με τη σωστή κυκλοφορία που αποτελεί «σήμα κατατεθέν» της έφτανε εύκολα στην περιοχή του Ολυμπιακού. Έτσι, στο 17΄ ο Ράμσεϊ βρέθηκε αμαρκάριστος, σε εξαιρετική θέση, αλλά «έπιασε αέρα». Η απάντηση από τους γηπεδούχους ήρθε στο 24΄, όταν ο Αμπντούν συνεργάστηκε με τον Γκρέκο και σούταρε δυνατά, αναγκάζοντας τον Σέζνι να αποκρούσει σε κόρνερ, ενώ στο 26΄ το σουτ του Τοροσίδη έστειλε την μπάλα μόλις άουτ. Τελικά το πρώτο γκολ του αγώνα σημειώθηκε στο 38΄, όταν ο Ζερβίνιο ταλαιπώρησε την αντίπαλη άμυνα από δεξιά και την κατάλληλη στιγμή «έκοψε» στον επερχόμενο Ροζίτσκι, με τον Τσέχο διεθνή να κάνει το 0-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός θέλησε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, αφήνοντας όμως έτσι χώρους στην αγγλική ομάδα. Στο 59΄, πάντως, οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν μια καλή στιγμή, με τον Αμπντούν να βρίσκει τον Φέισα στην περιοχή της Άρσεναλ και το σουτ του Σέρβου μέσου να στέλνει την μπάλα στην εξωτερική πλευρά της εστίας του Σέζνι. Στο 60΄ ο Αρσάβιν υποχρέωσε τον Κάρολ να πραγματοποιήσει μια εντυπωσιακή απόκρουση σε κόρνερ για να «βγάλει» το σουτ του Ρώσου μεσοεπιθετικού και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός ισοφάρισε. Στο κόρνερ του Γκρέκο ο Κοντρέρας πήρε την κεφαλιά, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε και ο Μανιάτης από κοντά σκόραρε το παρθενικό τέρμα του στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η κατάσταση είχε πλέον αλλάξει και στο 69΄ ο Τζιμπούρ έχασε μοναδική ευκαιρία, αστοχώντας σε εξ επαφής κεφαλιά ψαράκι μετά από σέντρα του Μασάδο. Κι επειδή όσα ξέρει ο κόουτς δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος, ο Λεονάρντο Ζαρντίμ αποδοκιμάστηκε στο 72ο λεπτό όταν άλλαξε τον Αμπντούν, που και απόψε ήταν εξαιρετικός. Ένα λεπτό αργότερα όμως η μουρμούρα και οι αποδοκιμασίες έγιναν ουρανομήκεις ζητωκραυγές και πανηγυρισμοί, όταν ο «Γερμανός» ελευθερώθηκε ωραία έξω από τη μεγάλη περιοχή και με ωραιότατο δεξί φαλτσαριστό σουτ από τα 25 μέτρα νίκησε τον Σέζνι, σκοράροντας και στο δεύτερο αγώνα εναντίον της Άρσεναλ.

Η συνέχεια δεν είχε να επιδείξει κάτι ενδιαφέρον, αφού οι «ερυθρόλευκοι» συνετά ποιούντες προσπάθησαν και πέτυχαν να διασφαλίσουν τη νίκη, ενώ οι «αδιάφοροι» αντίπαλοι δεν κατόρθωσαν έκτοτε να απειλήσουν. Ο Ολυμπιακός κατέλαβε την τρίτη θέση του 2ου ομίλου με 9 βαθμούς, για δεύτερη συνεχή χρονιά, και το 2013 θα συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ. Να σημειωθεί, επίσης, η παράδοση που έχει δημιουργήσει η πειραϊκή ομάδα απέναντι στην Άρσεναλ, την οποία νίκησε για τρίτη φορά τα τελευταία χρόνια στο κλείσιμο της αυλαίας των ομίλων.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις