Απλή αναλογική ζητεί ο Φ. Κουβέλης

Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2012 11:13
UPD:11:13

«H αλλαγή του εκλογικού συστήματος, με καθιέρωση της απλής αναλογικής αποτελεί πλέον μια απαραίτητη και ώριμη επιλογή», ανέφερε ο Φ. Κουβέλης στην εισήγησή του κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ.

A- A A+

Τον εμπλουτισμό της πολιτικής ατζέντας της κυβέρνησης επιδιώκει η Δημοκρατική Αριστερά που επανέφερε στο προσκήνιο την καθιέρωση της απλής αναλογικής ως «απαραίτητη και ώριμη επιλογή».

Σε χθεσινή του εισήγηση κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, ο Φώτης Κουβέλης έθεσε ζήτημα αλλαγών στο πολιτικό σύστημα και τον εκλογικό νόμο.

Όπως είπε, «η αλλαγή του εκλογικού συστήματος, με καθιέρωση της απλής αναλογικής αποτελεί πλέον μια απαραίτητη και ώριμη επιλογή».

Κατά την άποψη του προέδρου της ΔΗΜΑΡ η αλλαγή αυτή είναι απαραίτητη «για να προχωρήσει η εξυγίανση του πολιτικού συστήματος, η ουσιαστική λειτουργία και αναβάθμιση των θεσμών διαφάνειας και κοινωνικού ελέγχου».

Ο κ. Κουβέλης τόνισε τέλος πως τα ζητήματα αυτά «αποτελούν σταθερή και βασική επιλογή της ΔΗΜΑΡ».

Το θέμα της απλής αναλογικής είχε τεθεί επί τάπητος κατά τις συζητήσεις των κυβερνητικών εταίρων όταν η κυβέρνηση διαμόρφωνε την προγραμματική συμφωνία, ωστόσο δεν περιλήφθηκε στις προτεραιότητές της, καθώς υπήρξαν διαφορετικές προσεγγίσεις.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή