Πέθανε ο Ιάπωνας ηθοποιός Κανζαμπούρο Νακαμούρα

Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2012 11:25

A- A A+

Ένας από τους πλέον αναγνωρισμένους ηθοποιούς του καμπούκι - του παραδοσιακού γιαπωνέζικου θεάτρου που ξεχωρίζει για τις πολυτελείς ενδυμασίες των ανδρών ηθοποιών και το μακιγιάζ τους - ο οποίος εργάστηκε σκληρά για τον εκσυγχρονισμό του και την διάδοσή του σε όλο τον κόσμο, πέθανε έπειτα από πεντάμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Ο Κανζαμπούρο Νακαμούρα, γόνος οικογένειας που ασχολήθηκε με το καμπούκι, ήταν 57 ετών και ξεκίνησε τις παραστάσεις σε ηλικία τριών ετών. Το αληθινό του όνομα ήταν Νοριάκι Ναμίνο, αλλά στην πρώτη του παράσταση εμφανίστηκε με το ψευδώνυμο Κανκούρο Νακαμούρα και το 2005 υιοθέτησε επισήμως το καλλιτεχνικό αυτό ψευδώνυμο.

Ο Νακαμούρα επιδίωξε να εκσυγχρονίσει το καμπούκι, το οποίο έχει ηλικία 400 ετών, και να το κάνει γνωστό στο δυτικό κοινό μέσα από παραστάσεις του που τίμησε ο κόσμος στη Νέα Υόρκη, το Παρίσι και το Βερολίνο.

Τον περασμένο τον Ιούνιο διαγνώστηκε με καρκίνο του οισοφάφου, ένα μήνα αργότερα υποβλήθηκε σε επέμβαση αλλά στη συνέχεια έπαθε πνευμονία και έκτοτε χρειάστηκε πολλές φορές να νοσηλευτεί.

Προτεινόμενα για εσάς