Συνάντηση Σαμαρά με τον υποψήφιο πρόεδρο της Κύπρου Στ. Μαλά

Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2012 13:31
UPD:13:31
A- A A+

Με τον υποψήφιο για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Σταύρο Μαλά, συναντήθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Την πρότασή του για τη διαχείριση του Κυπριακού παρουσίασε κατά τη σημερινή συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά, ο υποψήφιος για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Σταύρος Μαλάς.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Μαλάς ανέφερε ότι συζήτησε με τον Πρωθυπουργό θέματα της οικονομίας και το Κυπριακό, για το οποίο, όπως είπε, παρουσίασε με λεπτομέρεια τη δική του πρόταση διαχείρισης του ζητήματος.

Κατά την άποψη του κ. Μαλά, θα πρέπει να επιχειρηθεί μια διασύνδεση αξιοποίησης του φυσικού αερίου και των στρατηγικών συνεργασιών που θα προκύψουν από αυτή σε σχέση, με τη μορφή λύσης του Κυπριακού. «Ένα μοντέλο ισχυρής ομοσπονδίας», εκτίμησε, «θα μας εξασφαλίσει μια βιώσιμη λύση και μια βιώσιμη διαχείριση του φυσικού αερίου».

Σύμφωνα με τον κ. Μαλά, ο κ. Σαμαράς εξέφρασε μεγάλο ενδιαφέρον για την πρόταση και του ζήτησε να του τη διαβιβάσει και γραπτώς.

«Είναι η ώρα για την Κύπρο και την επόμενη κυβέρνηση να πολιτευτεί με αποφασιστικότητα σε σχέση με το Κυπριακό», γιατί δεν μπορούν να υπάρξουν άλλες χαμένες ευκαιρίες, υποστήριξε, προειδοποιώντας πως «αν αφήσουμε τα πράγματα να κυλήσουν σε βάθος χρόνου», «η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει τη διαιώνιση του Κυπριακού για να πλήξει τα στρατηγικά συμφέροντα της χώρας μας».

Ερωτηθείς για το κυπριακό μνημόνιο, ο κ. Μαλάς σημείωσε ότι δεν μπορεί να είναι άλλοθι για να επιβληθούν ακόμα χειρότερα μέτρα στον κυπριακό λαό από την επόμενη κυβέρνησή του. «Βρεθήκαμε», είπε, «σε αυτή τη δύσκολη θέση από τις τεράστιες απώλειες του τραπεζικού τομέα και αναγκαστήκαμε να υπογράψουμε το μνημόνιο για να στηρίξουμε το τραπεζικό σύστημα, το οποίο εκτέθηκε σε μεγάλο βαθμό στην ελληνική οικονομία», ωστόσο όπως εκτίμησε, δεν πρέπει «να βλέπουμε τα πράγματα απολύτως αρνητικά», αλλά «να στέλνουμε στον κυπριακό λαό ένα μήνυμα προοπτικής και αποφασιστικότητας να το διαχειριστούμε με προοδευτικότητα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή