Ολυμπιακός: Οι υποψήφιοι αντίπαλοι στο Europa League

Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2012 14:06
UPD:14:10

A- A A+

Η πρωταθλήτρια Ελλάδας θα τοποθετηθεί στο γκρουπ των ισχυρών, από το οποίο μπορεί να μείνει εκτός μόνο με συνδυασμό αποτελεσμάτων, που πάντως ανάγονται στη σφαίρα της... επιστημονικής φαντασίας, στους αποψινούς αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ.

Με δεδομένο, λοιπόν, ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα είναι μεταξύ των 16 ισχυρών, ας δούμε και ποιοι θα είναι οι 16 «αδύναμοι». Ο επιθετικός προσδιορισμός, βεβαίως, μόνο κατ΄ ευφημισμόν αποδίδεται, αφού οι περισσότερες από αυτές τις ομάδες, που προκύπτουν από τις 12 δεύτερες της φάσης των ομίλων της διοργάνωσης και τις 4 «χειρότερες» τρίτες του Τσάμπιονς Λιγκ, θα μπορούσαν να συμμετέχουν στην κορυφαία διοργάνωση.

Γνωστοί, ήδη, είναι οι επτά υποψήφιοι αντίπαλοι, εκ των οποίων δύο προέρχονται από το Τσάμπιονς Λιγκ (Άγιαξ, Ντιναμό Κιέβου) και πέντε (Γκλάντμπαχ, Νάπολι, Σπάρτα Πράγας, Ίντερ, Λεβερκούζεν) από το Γιουρόπα Λιγκ. Οι υπόλοιποι θα αναδειχθούν απόψε και αύριο, μετά την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων και στις δύο διοργανώσεις.

Από το Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι, κατά πάσα πιθανότητα, οι ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (που λογικά θα ηττηθεί στην έδρα της Μπάγερν) και Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, εκτός αν Κλουζ ή Μπενφίκα ηττηθούν με διαφορά τεσσάρων τερμάτων στο Μάντσεστερ από τη Γιουνάιτεντ και τη Βαρκελώνη από την Μπαρτσελόνα, αντίστοιχα, «σενάριο» που θα ισχύσει αν έχουν χειρότερο αποτέλεσμα από τις Γαλατασαράι και Σέλτικ, αντίστοιχα, ώστε να μείνουν τρίτες.

Στη φάση των «32» ο Ολυμπιακός θα κληρωθεί με μία από τις ακόλουθες ομάδες: Μπορούσια Μενχεγκλάντμπαχ, Νάπολι, Σπάρτα Πράγας, Ίντερ, Μπάγερ Λεβερκούζεν, Άγιαξ, Ντιναμό Κιέβου, Πλζεν ή Ατλέτικο Μαδρίτης, Λίβερπουλ ή Γιουνγκ Μπόις ή Ανζί, Νιούκαστλ ή Μπορντό, Στεάουα ή Κοπεγχάγη ή Στουτγάρδη, Βασιλεία ή Βιντεότον ή Γκενκ, Τότεναμ ή Λάτσιο, Λεβάντε ή Αννόβερο, Μπάτε Μπορίσοφ, Ζενίτ ή Κλουζ ή Μπενφίκα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις