Σκληρή επίθεση ΝΔ στο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επέτειο Γρηγορόπουλου

Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2012 19:16
UPD:21:44

Η Νέα Δημοκρατία απαντώντας σε ανακοίνωση της Νεολαίας του Συνασπισμού η οποία αναφερόταν στην «εξέγερση του Δεκέμβρη 2008» κάνει λόγο για «κουκουλοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ» και αναφέρει ότι η κυβέρνηση και οι πολίτες δεν θα επιτρέψουν στα άκρα να πετύχουν το σκοπό τους.

A- A A+

H πέμπτη φάλαγγα του ΣΥΡΙΖΑ, με εμπροσθοφυλακή τη νεολαία του, ξεσκεπάζεται, υπογραμμίζει η Νέα Δημοκρατία απαντώντας σε ανακοίνωση της Νεολαίας του Συνασπισμού με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία, βγάζουν τις μάσκες, φορούν τις κουκούλες και εξοπλίζονται με μολότοφ, με σκοπό να κάψουν για μία ακόμη φορά την Αθήνα και να λεηλατήσουν τις περιουσίες των πολιτών.

«Αλλωστε, οι βουλευτές της κοινής πια συνισταμένης, έχουν φροντίσει ήδη, ως άλλοι δοσίλογοι κουκουλοφόροι της κατοχής, να στοχοποιήσουν αστυνομικούς και τις οικογένειές τους, δίνοντάς τους βορά στις ορέξεις εγκληματικών στοιχείων, αναρτώντας φωτογραφίες τους στο Διαδίκτυο», προσθέτει.

Καταλήγοντας η ΝΔ διαβεβαιώνει «τους κουκουλοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ» πως η κυβέρνηση και οι πολίτες δεν θα επιτρέψουν στα άκρα να πετύχουν το σκοπό τους. «Δε θα αφήσουν να υπάρξει καμία νέα Marfin. Καμία κουκούλα δεν πρόκειται πλέον να τους κρύψει».

«Στα εμφυλιοπολεμικά, μισαλλόδοξα και τρομοκρατικά κηρύγματα της ΝΔ, απαξιούμε να απαντήσουμε. Τους παραδίδουμε στη χλεύη του ελληνικού λαού», ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απαντήσει ξεκάθαρα εδώ και τώρα: Καταδικάζει τη σημερινή ανακοίνωση της νεολαίας του, που καλεί σε εξέγερση; Όλα τα άλλα είναι υπεκφυγές», ανταπάντησε η Νέα Δημοκρατία.

Στην ανακοίνωση της Νεολαίας του Συνασπισμού, η οποία προκάλεσε την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρεται πως «η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 ήταν ο αγώνας για ελπίδα και δικαίωμα στη ζωή». Επιπλέον, χαρακτηρίζεται «το ξέσπασμα της κοινωνίας με πρωταγωνιστές τους μαθητές» ως «η οργισμένη απάντηση μιας ολόκληρης γενιάς στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της βίας».

Η Νεολαία υποστηρίζει ότι ο αγώνας αποτελεί σήμερα μονόδρομο την ώρα που η ανεργία καλπάζει και η τρικομματική συγκυβέρνηση Σαμαρά «εντείνει την επίθεση στα δικαιώματα της εργασίας». «Δεν περιμένουμε πλέον κάποια αφορμή. Η ξοφλημένη μνημονιακή συγκυβέρνηση πρέπει να ανατραπεί εδώ και τώρα. Να τους κάνουμε παρελθόν», υπογραμμίζει.

Πάντως, η Νεολαία του Συνασπισμού έδωσε συνέχεια στην αντιπαράθεση απαντώντας στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου της ΝΔ.

Όπως αναφέρει σε νεότερη ανακοίνωσή της, θα περιμέναμε από το κόμμα που βρισκόταν στην κυβέρνηση στις 6/12/08, όταν δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, περισσότερη σύνεση και αυτοσυγκράτηση.

Αυτοί που οδηγούν την κοινωνία στη φτώχεια, την εξαθλίωση και τις αυτοκτονίες, αυτοί που καταδικάζουν τη νέα γενιά στην ανεργία, την επισφάλεια και την μετανάστευση είναι οι ίδιοι που προσπαθούν να ποινικοποιήσουν τους κοινωνικούς αγώνες και να τρομοκρατήσουν όποιον νέο άνθρωπο αντιστέκεται και παλεύει για την αξιοπρέπεια του, προσθέτει.

«Η 5η φάλαγγα των μνημονίων και των τραπεζών, με εμπροσθοφυλακή την τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, ξεσκεπάζεται», υπογραμμίζει.

Μάλιστα κατηγορεί τους βουλευτές της «κοινής συνισταμένης» του μνημονίου, ως «νοσταλγούς του εμφυλιοπολεμικού κλίματος» οι οποίοι τολμούν να αποκαλούν δοσίλογους τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την ίδια ώρα που «κλείνουν το μάτι στο φασισμό και τη Χρυσή Αυγή».

Ακόμα διαβεβαιώνει «τους κουκουλοφόρους του μνημονίου» ότι οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν πρόκειται να επιτρέψουν στις ακραίες πολιτικές τους να διαλύσουν την κοινωνία.

«Νοιώθουν να χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους και γίνονται γραφικοί και θρασείς την ώρα της κατάρρευσης τους. Μας κλέβουν το μέλλον, ήρθε η ώρα να τους κάνουμε παρελθόν», τονίζει.

Αντιπαράθεση και στη Βουλή

Έντονη ήταν η αντιπαράθεση που σημειώθηκε για το ίδιο ζήτημα και στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης και Δημόσιας Τάξης ανάμεσα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Βούτση και τον βουλευτή της ΝΔ Θανάση Νταβλούρο.

Ο κ. Βούτσης επιτέθηκε στη ΝΔ ζητώντας είτε να αποσύρει την ανακοίνωση είτε να την ανασκευάσει σημειώνοντας πως η ατζέντα, η φρασεολογία, το γράμμα τέτοιων ανακοινώσεων δεν έχει ιστορικό προηγούμενο. «Υπάρχει μόνο την προηγούμενη του εμφυλίου. Σας προειδοποιώ δεν πρέπει να παίζουμε με τη φωτιά. Η δημοκρατία δεν καλύπτεται από τέτοια φρασεολογία», πρόσθεσε.

Ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Νταβλούρος αντέδρασε κατηγορώντας το ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι συνοδοιπόρος με τη Χρυσή Αυγή.«Είναι απίστευτη η τακτική σας και αυτό που προασπίζεστε. Είναι πλέον γνωστό ποιοι υπηρετούν και τι, και τι υπερασπίζονται και ποιοι. Οι μάσκες έπεσαν καταλάβετέ το. Αποκαλυφθήκατε. Είστε συνοδοιπόροι με την Χρυσή Αυγή. Έχετε την έννοια μιας ιδιότυπης τρομοκρατικής αντίληψης μπροστά στα αλλόκοτα που θέλετε να επιβάλετε», δήλωσε.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυριάκος Βιρβιδάκης προσπάθησε να σταματήσει την συζήτηση καθώς ήταν άσχετη με το αντικείμενο της Επιτροπής, προκαλώντας την αντίδραση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου που θέλησε να απαντήσει στα όσα ανέφερε ο κ. Νταβλούρος.

«Το δικαίωμα για να αστυνομοκρατεί έχει μόνο ο κ. Νταβλούρος; Ντροπή σας γιατί διευθύνετε τη συζήτηση», σχολίασε η κ. Κωνσταντοπούλου.

«Ο καθένας έχει την ιστορία του και δεν σας επιτρέπω να μιλάτε με αυτό το ύφος», αντέτεινε ο κ. Βιρβιδάκης.

«Να διαβάσετε την ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη.

ΔΗΜΑΡ: Μαύρη σελίδα στην ιστορία η δολοφονία του Γρηγορόπουλου

Μαύρη σελίδα στην ιστορία της χώρας χαρακτηρίζει η ΔΗΜΑΡ τη δολοφονία, πριν από τέσσερα χρόνια, του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται πως είναι καθήκον της Πολιτείας να διασφαλίσει ότι δεν θα συμβούν ξανά αντίστοιχα τραγικά γεγονότα και να αποτρέψει περιστατικά ωμής κρατικής βίας.

«Η ελευθερία και η ασφάλεια των πολιτών είναι ζητήματα δημοκρατίας. Όλοι μαζί πρέπει να αγωνιστούμε για την κατοχύρωση και τη διεύρυνση των ατομικών δικαιωμάτων για μια ανοικτή κοινωνία ίσων ευκαιριών, που θα δώσει βήμα στη νεολαία για να βγει μπροστά».καταλήγει.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή