Η ΔΟΕ αφαίρεσε τα μετάλλια τεσσάρων αθλητών

Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2012 20:35
UPD:21:25

Ο Ουκρανός Γιούρι Μπιλόνογκ χάνει το χρυσό στη σφαιροβολία που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

A- A A+

Η ΔΟΕ προχώρησε σε αυτή την κίνηση ύστερα από επανεξέταση των δειγμάτων των αθλητών, σχεδόν οκτώ χρόνια αργότερα. Έτσι, ο Ουκρανός Γιούρι Μπιλόνογκ χάνει το χρυσό στη σφαιροβολία, ο Λευκορώσος Ιβάν Τικόν το ασημένιο στη σφυροβολία, ενώ η συμπατριώτισσά του Ιρίνα Γιατσένκο και η Ρωσίδα Σβετλάνα Κριβέλιοβα χάνουν τα χάλκινα μετάλλια που είχαν κατακτήσει στη δισκοβολία και στη σφαιροβολία, αντίστοιχα.

Η ΔΟΕ έχει ανακοινώσει ότι υπάρχει και πέμπτο θετικό δείγμα που επανεξετάστηκε και αφορά κάτοχο μεταλλίου, αλλά το όνομα θα ανακοινωθεί αργότερα, επειδή καθυστέρησε η διαδικασία. Το αγώνισμα της σφαιροβολίας είχε διεξαχθεί στο στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας. Ατυχώς, οι νικητές σε Άνδρες και Γυναίκες αποκαλύφθηκε ότι ήταν ντοπαρισμένοι. Ο Μπιλόνογκ κάπως αργά, αλλά στις Γυναίκες είχε αναλυθεί άμεσα το δείγμα της τότε νικήτριας, Ιρίνα Κορζανένκο, το οποίο ήταν θετικό σε στανοζολόλη.

Έτσι της είχε αφαιρεθεί το χρυσό μετάλλιο, με αποτέλεσμα να επιβραβευτεί η συμπατριώτισσά της Κριβέλιοβα (έχει αποχωρήσει από την ενεργό δράση όπως και ο Μπιλόνογκ), που από την 4η θέση ανέβηκε στην 3η. Η ΔΟΕ αφαιρεί έτσι και το δικό της μετάλλιο, αν και η ίδια σε πρόσφατες δηλώσεις που έκανε τόνισε ότι δεν πρόκειται να το επιστρέψει.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις