Champions League: Εκτός συνέχειας η Τσέλσι, τραυματίστηκε ο Μέσι

Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2012 23:39
UPD:06/12/2012 00:32

Ο Τόρες της Τσέλσι, απογοητευμένος για τον αποκλεισμό της ομάδας του.

A- A A+

Η ομάδα του Λονδίνου έκανε το καθήκον της, «διέλυσε» τη Νόρτζελαντ με 6-1 στο «Στάμφορντ Μπριτζ», αλλά η Γιουβέντους έπαιξε σαν πρωταθλήτρια στο Ντονέτσκ και νίκησε τη Σαχτάρ 1-0, αφήνοντας τους Ουκρανούς δεύτερους και τους Άγγλους τρίτους.

Η επιλογή του Τίτο Βιλανόβα να χρησιμοποιήσει μια ενδεκάδα ποδοσφαιριστών οι περισσότεροι εκ των οποίων είχαν ελάχιστο χρόνο συμμετοχής μέχρι απόψε δεν κόστισε στην Μπαρτσελόνα, αλλά το θέαμα που παρουσίασαν οι «μπλαουγκράνα» απέναντι στην Μπενφίκα ήταν «μαύρο χάλι». Το 0-0 αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα και αν οι Λουζιτανοί τολμούσαν περισσότερο είναι βέβαιο ότι θα έπαιρναν τη νίκη και την πρόκριση, απέναντι σε παίκτες που πολλές φορές «κουτουλούσαν» μεταξύ τους.

Ο Μέσι πέρασε ως αλλαγή στο 58΄ αλλά αποχώρησε τραυματίας στο 85΄, ύστερα από σύγκρουση με τον τερματοφύλακα Αρτούρ, πιάνοντας το αριστερό πόδι του. Το ρεκόρ του Γκερτ Μίλερ παραμένει ασφαλές προς το παρόν, ζητούμενο όμως είναι να μην έχει πάθει κάτι σοβαρό ο Αργεντινός «μάγος». Τελικά, την πρόκριση πήρε άξια η Σέλτικ που με πολύ ψυχή και πάθος νίκησε τη Σπαρτάκ Μόσχας με 2-1 και έστειλε την Μπενφίκα στο Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Μέσι αποχώρησε από το παιχνίδι τραυματίας λίγο πριν τη λήξη, πιάνοντας το αριστερό πόδι του.

Τα «απίστευτα» όμως έγιναν στον 8ο όμιλο. Η Κλουζ έκανε το... όγδοο θαύμα, νίκησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Όλντ Τράφορντ» και περίμενε τα νέα από το «Μουνισιπάλ» της Μπράγκα. Τα μαντάτα ήταν όμως «θλιβερά», αφού αν και οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν για πολλοστή φορά στην εφετινή διοργάνωση, ως συνήθως δεν κατόρθωσαν να διατηρήσουν ούτε την ισοπαλία και ηττήθηκαν από τη Γαλατασαράι, που πήρε τη δεύτερη θέση και την πρόκριση, στέλνοντας τους Ρουμάνους στο Γιουρόπα Λιγκ.

Στον 6ο όμιλο, τέλος, τα πάντα είχαν κριθεί και οι αγώνες είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα. Η Μπάγερν πήρε ρεβάνς για το 1-3 της Λευκορωσίας νικώντας τη ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ με 4-1, ενώ η πρόσληψη του Ερνέστο Βαλβέρδε αποδείχθηκε γούρικη για τη Βαλένθια, που νίκησε τη Λιλ στη Γαλλία με 1-0. Τις δύο πρώτες θέσεις κατέκτησαν οι Βαυαροί και οι «νυχτερίδες», αντίστοιχα, ενώ τρίτοι ήταν οι Λευκορώσοι. Τα αποτελέσματα:

5ος ΟΜΙΛΟΣ: Σαχτάρ Ντόνετσκ-Γιουβέντους 0-1 (56΄ αυτ. Κούτσερ), Τσέλσι-Νόρτζελαντ 6-1 (38΄ πεν. Νταβίντ Λουίζ, 45΄+, 56΄ Τόρες, 51΄ Κέιχιλ, 63΄ Μάτα, 71΄ Όσκαρ – 46΄ Τζον)

6ος ΟΜΙΛΟΣ: Λιλ-Βαλένθια 0-1 (36΄ πεν. Ζόνας), Μπάγερν Μονάχου-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 4-1 (22΄ Γκόμεζ, 54΄ Μίλερ, 66΄ Σακίρι, 83΄ Αλάμπα - 89΄ Φιλιπένκο)

7ος ΟΜΙΛΟΣ: Μπαρτσελόνα-Μπενφίκα 0-0, Σέλτικ-Σπαρτάκ Μόσχας 2-1 (21΄ Χούπερ, 82΄ πεν. Κόμονς - 39΄ Αρι)

8ος ΟΜΙΛΟΣ: Μάντσεστερ Γ.-Κλουζ 0-1 (56΄ Λουίς Αλμπέρτο), Μπράγκα-Γαλατασαράι 1-2 (32΄ Μοσορό - 58΄ Μπ.Γιλμάζ, 78΄ Αΐντίν Γιλμάζ)

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις