Συγκεντρώσεις στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Σφοδρή πολιτική σύγκρουση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ
Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2012 07:47
UPD:15:33

A- A A+

Συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του μαθητή, Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Υπό ισχυρή αστυνομική παρουσία μαθητές και φοιτητές έφθασαν στο Σύνταγμα μετά από συγκέντρωση που πραγματοποίησαν το πρωί στα Προπύλαια. Μικροένταση υπήρξε στην οδό Σταδίου όταν δυνάμεις των ΜΑΤ που βρέθηκαν στο σημείο δέχθηκαν νεράντζια και πέτρες.

Κατά την ολοκλήρωση του συλλαλητηρίου στο ύψος της Ομόνοιας τα πνεύματα οξύνθηκαν για ακόμη μία φορά, όταν νεαροί επιδόθηκαν σε πετροπόλεμο και απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα το κυνηγητό να συνεχιστεί στους γύρω δρόμους.

Στη συμβολή των οδών Ναυαρίνου και Ιπποκράτους έπεσαν βόμβες μολότοφ και έγινε περιορισμένη χρήση χημικών.

NAFTEMPORIKI.GR

Στη διάρκεια των μικρής έκτασης επεισοδίων η αστυνομία προχώρησε σε 19 προσαγωγές και τρεις συλλήψεις.

Συγκεντρώσεις στα Προπύλαια διοργανώνονται στις 17:00 από τη Νεολαία του Συνασπισμού , την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και στις 19:00 από την Αντι-εξουσιαστική Κίνηση.

Κλειστοί είναι από τις 10 πρωί οι σταθμοί του Μετρό στο Σύνταγμα και στο Πανεπιστήμιο.

Επεισόδια μικρής έκτασης στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν στην πορεία στη Θεσσαλονίκη, όταν έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, κατά τη διάρκεια της μαθητικής πορείας στη Θεσσαλονίκη, όταν κάποιοι από τους συμμετέχοντες άρχισαν να πετούν πέτρες και κροτίδες προς την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων που περιφρουρούσαν το κτήριο. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης ενώ, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, έγιναν και 10 προσαγωγές.

Η πορεία κατευθύνθηκε στη συνέχεια προς την οδό Αγίου Δημητρίου, όπου κάποιοι διαδηλωτές πέταξαν και μολότοφ. Λίγο πριν από την ολοκλήρωση της πορείας, επί της Εγνατίας, στη συμβολή της με την οδό Εθνικής Αμύνης, η αστυνομία απώθησε διαδηλωτές μετά από ρίψη αντικειμένων.

Νωρίτερα, μαθητές κατά τη διάρκεια της πορείας πέταξαν νεράντζια έξω από το αστυνομικό τμήμα Λ. Πύργου.

Ειρηνική ήταν η συγκέντρωση και η πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο. Στην πορεία, που έγινε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, πήραν μέρος μαθητές και φοιτητές, με την παρουσία της αστυνομίας να είναι διακριτική.

Το απόγευμα έχει προγραμματισθεί πορεία από άτομα του αντεξουσιαστικού χώρου.

Πολιτική σύγκρουση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Η τέταρτη επέτειος από τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή οδήγησε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε σφοδρή πολιτική σύγκρουση http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2261197 . Αφορμή στάθηκε χθεσινή ανακοίνωση της Νεολαίας του Συνασπισμού που μεταξύ άλλων αναφέρει πως «η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 ήταν ο αγώνας για ελπίδα και δικαίωμα στη ζωή» και «η οργισμένη απάντηση μιας ολόκληρης γενιάς στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της βίας». Τονίζεται ακόμη ότι ο αγώνας αποτελεί σήμερα μονόδρομο την ώρα που η ανεργία καλπάζει και η τρικομματική συγκυβέρνηση Σαμαρά «εντείνει την επίθεση στα δικαιώματα της εργασίας».

H πέμπτη φάλαγγα του ΣΥΡΙΖΑ, με εμπροσθοφυλακή τη νεολαία του, ξεσκεπάζεται, απάντησε η Νέα Δημοκρατία και πρόσθεσε πως «βγάζουν τις μάσκες, φορούν τις κουκούλες και εξοπλίζονται με μολότοφ, με σκοπό να κάψουν για μία ακόμη φορά την Αθήνα και να λεηλατήσουν τις περιουσίες των πολιτών».

«Στα εμφυλιοπολεμικά, μισαλλόδοξα και τρομοκρατικά κηρύγματα της ΝΔ, απαξιούμε να απαντήσουμε. Τους παραδίδουμε στη χλεύη του ελληνικού λαού», ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ .

Συνέχεια στην κόντρα έδωσε και με νεότερη ανακοίνωσή της η Νεολαία Συνασπισμού : «Θα περιμέναμε από το κόμμα που βρισκόταν στην κυβέρνηση στις 6/12/08, όταν δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, περισσότερη σύνεση και αυτοσυγκράτηση [...] Η 5η φάλαγγα των μνημονίων και των τραπεζών, με εμπροσθοφυλακή την τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, ξεσκεπάζεται».

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθαν σήμερα στο ζήτημα, χρησιμοποιώντας ιδιαιτέρως σκληρή φρασεολογία για την αντίδραση της ΝΔ.

Για επικίνδυνο ακροδεξιό παραλήρημα και φρασεολογία «χαφιέδων» έκανε λόγο ο Πάνος Σκουρλέτης σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις. Τι διαφορετικό θα έλεγε η Χρυσή Αυγή, διερωτήθηκε και χαρακτήρισε πρωτόγνωρη για τα μεταπολιτευτικά χρονικά την ανακοίνωση του κόμματος του Αντώνη Σαμαρά.

Αθλια και εμετική χαρακτήρισε την ανακοίνωση της ΝΔ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. «Ακόμα και ο Κασιδιάρης θα τη θεωρούσε οξεία», παρατήρησε και εν όψει των εκδηλώσεων στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου σημείωσε ότι εκτός από πανικό και λογική εμφυλίου, η ανακοίνωση της Λ. Συγγρού «μυρίζει» και προβοκάτσια.

ΠΑΣΟΚ: Φθηνή κομματική τακτική πάνω στο θάνατο ενός παιδιού

Ο πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ των δύο κομμάτων προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, με τον πρόεδρό του Ευάγγελο Βενιζέλο να υπογραμμίζει ότι «κανείς δεν δικαιούται πάνω στο θάνατο ενός παιδιού, ενός εφήβου να οικοδομεί μια φθηνή κομματική τακτική».

«Η στάση μας είναι ενωτική, εθνική, υπεύθυνη, η απάντηση στη βία, είναι η δημοκρατία, το κράτος δικαίου, ο σεβασμός της έννομης τάξης», πρόσθεσε.

Από την πλευρά της η Φώφη Γεννηματά καλεί τα δύο κόμματα να αποσύρουν τις εμπρηστικές τους δηλώσεις.

«Σήμερα, που δίνουμε καθημερινά τον αγώνα κατά του εκφασισμού της κοινωνίας μας και κατά της βίας ως μορφή πολιτικού αγώνα, έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία όλα τα κόμματα, ο πολιτικός και πνευματικός κόσμος να μην πυροδοτούν με δηλώσεις και με πράξεις το ήδη τεταμένο κλίμα», παρατηρεί η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Σημειώνει ακόμη ότι «η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παίζουν απλά πινγκ πονγκ δηλώσεων, με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων», αλλά «παίζουν με τη φωτιά». «Ας το καταλάβουν και ας αποσύρουν και οι δυο τις εμπρηστικές τους δηλώσεις», καταλήγει.

Xρυσή Αυγή: Καλλιεργούν εμφυλιοπολεμικό κλίμα για ψηφοθηρικούς λόγους

Να αφήσει την κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ και να συλλάβει άμεσα «τους δολοφόνους» της Marfin κάλεσε την κυβέρνηση η Χρυσή Αυγή.

Παράλληλα, κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει «να υποθάλπει τους κουκουλοφόρους και να καλλιεργεί εμφυλιοπολεμικό κλίμα», κατηγορώντας τον ότι εκμεταλλεύεται την απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή